Sosyal medyada döviz kurunun yükselişine karşı kampanyalar düzenlenmeye başladı. Milliyetçi yapısı ile bilinen İç Anadolu, İstanbul kadar tasarrufunu dövizde tutma konusunda açık ara önde çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türkiye'deki mudilerin bankalarda yaklaşık 630 milyar 593 milyon liralık tasarruf mevduatı bulunuyor. Tasarruf hesaplarında TL'den daha çok döviz tutan Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray döviz müdavimi çıktı. Batı illeri daha geride kaldı. Birikimlerinin toplamı içinde doları en çok tercih eden il Nevşehir oldu. Bu ilde gerçek kişilerin yani vatandaşların toplam tasarruflarının içinde döviz oranı yüzde 55’i buldu. Karaman’da da buna benzer bir durum ortaya çıktı. Karaman’da 597 milyon TL’lik döviz mevzuatı olduğu açıklandı. Bu rakamla Karaman listede 13. sırada yer aldı.  
İÇ ANADOLU İLLERİ TÜRKİYE GENELİNİ GEÇTİ
Türkiye'deki 81 ilin 76'sında TL cinsi tasarruf mevduatı dövizi geçerken, 5 kentte bunun tam tersi bir durum yaşanıyor. Buna göre, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray'da yaşayan mudilerin tasarruf mevduatı hesaplarında TL'den daha fazla döviz yer alıyor. Söz konusu 5 kentin de İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması dikkati çekiyor. Aksaraylılarda 952 milyon liralık TL, 1 milyar 457 milyon liralık döviz bulunurken; Kırşehirlilerde 635 milyon liralık TL, 778 milyon liralık döviz; Kayserililerde 3 milyar 390 milyon liralık TL, 3 milyar 886 milyon liralık döviz; Nevşehirlilerde 771 milyon liralık TL, 1 milyar 198 milyon liralık döviz; Yozgatlılarda ise 784 milyon liralık TL, 1 milyar 18 milyon liralık da döviz bulunuyor.
Karamanlılarda ise 1 milyar 474 milyon liralık toplam mevduatın 597 milyon lirası döviz çıktı. Buna göre Karamanlılar parasının yarısını döviz olarak değerlendiriyor.