TÜMSİAD Genel Merkezi yaptığı açıklama ile Şubeler arası sıralamayı açıkladı. Yapılan açıklama ile TÜMSİAD Karaman Şubesi’nin 2011 yılı AB KOBİ Haftası Etkinlikleri birincisi olduğu tüm şubelere duyuruldu. Olay Karaman şubesinde yüksek sevince neden olurken içinde bulunduğumuz 2012 yılı için beklentiyi daha da artırdı.
         Avrupa küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) yasası 25 Haziran 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve AB Komisyonu tarafından yasa kapsamında her sene AB KOBİ Haftası düzenlemesi tavsiye edildiğinden, Türkiye dâhil 37 ülke tarafından 2009 yılından beri kutlanmakta olup 2010’dan beri ülkemizden de TÜMSİAD aktif katılım göstermekte.

        2010 yılında 37 ülke genelinde özel ve kamu kuruluşları arasında birinci olup Türkiye’ye de 3.lüğü kazandıran TÜMSİAD 2011’de şubelerinin takdire şayan çaba ve gayretleri ile birincilikteki yerini korurken, Türkiye’nin de birinci olmasını sağladı. TÜMSİAD Genel Merkezi Yaptığı yazılı açıklamada; ‘’2011 TÜMSİAD AB KOBİ Haftası Etkinlikleri Raporunda da yer aldığı gibi bazı şubelerimiz bu süreçte ciddi katkılarda bulunmuşlardır. TÜMSİAD Şubeleri potansiyelleri ve hedefleri doğrultusunda AB KOBİ Haftası kapsamında 464 etkinlik gerçekleştirmişlerdir. Bu sürece % 135 katkıyla Karaman Şubemiz Birinci,    % 117 katkıyla Şanlıurfa şubemiz ikinci ve % 100 katkıyla Sivas şubemiz üçüncü olmuştur.’’ denildi.

          Bu haber TÜMSİAD Karaman Şubesi Başkanı Rıfat Karaulu ve üyeler tarafından sevinçle karşılanırken 2012 yılı hazırlıklarının daha üst seviyede olacağı bildirildi. Karaman Şubesi’nin geçtiğimiz yıl içinde gösterdiği performans ile ilimizi Türkiye ve uluslar arası zeminde layığı ile tanıttığına vurgu yapan Karaulu;

     ‘’ Üyelerimizin girişimci ruhlarını geliştirmek ve farklı sektörlere atılmalarına imkân sağlamak adına, Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi Semineri, KOSGEB işletme Desteği eğitim semineri, Genç girişimcilik eğitim semineri, Kurumsal gelişim ve Motivasyon semineri, Aile şirketlerinde Yönetim Sorunları ve kurumsallaşma semineri, AB hibe desteği Eğitim semineri gibi etkinlikleri gerçekleştirdik. Her seferinde bir öncekinden daha yüksek katılımın sağlandığı etkinliklerimize; İş Sağlığı ve güvenliği eğitimi semineri, Türk Ticaret kanununa göre Kıymetli Evrak hukuku Semineri, İşyeri yangın ve kaza sigortası semineri, İşveren hak ve yükümlülükleri eğitim semineri, Acze düşmüş Alacakların lehe dönüştürülmesi ve taşıma rizikolarına karşı önlem seminerleri ile devam ettik.

          Bunun yanı sıra bölgemizde bulunan kalkınma ajanslarını sürekli takip eden Şubemiz MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) teşviki ile 7 gün 40 saat süren ‘’Sertifikalı Dış Ticaret Kursu’’ etkinliğini başarıyla gerçekleştirdi. Giderek büyük projelere imza atan TÜMSİAD Karaman Şubesi, KOBİ denildiği zaman rol model olarak gösterilen bir kurum haline geldi. Gerçekleştirdiğimiz birçok etkinliğin, üyelerimize kişisel ve mesleki gelişim kazandırdığı, ayrıca işletmelerini yurt dışında tanıtabilmeleri, sektörleriyle ilgili gelişmeleri takip edebilmeleri imkânı sağladığı görüldü. Birinciliğimizin üyelerimize ve Karaman halkına hayırlı olmasını temenni ederim‘’dedi.