Organize Sanayi Bölgesinde parsel doluluk oranı  %81,36’dır.

Karaman’da yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için hâlihazırda OSB bünyesinde tahsis edilecek mevcut parsel bulunmamaktadır.

Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği’nin birinci maddesinin üçüncü bendinde “İlave alan yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, ilave alan talebinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde toplam sanayi parsellerinin en az % 90’ında üretim veya inşaata başlanmış olması gerekmektedir. Ancak, o ilde başka bir Organize Sanayi Bölgesinin bulunmaması halinde bu oran %75 olarak uygulanır” hükmü doğrultusunda Sudurağı Beldesinde yer alan 7 bin dekar Mer’a vasıflı arazinin;  Karaman İkinci Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak değerlendirilmesi, Karaman Valiliğince uygun mütalaa edilmektedir.

Karaman’da yatırırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların, Karaman’a yatırım yapabilmeleri ve Karaman’ın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmesi için gerekli olan yatırım alanı ihtiyacını giderecek olan bu çalışmayla Karaman’ın sanayi şehri unvanını güçlendirecek ve Türkiye’de hak ettiği yere gelmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Sudurağı Beldesinde yer alan 7 bin dekar Mer’a vasıflı arazi, Karaman İkinci Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi çalışmalarına başlanabilmesi için Karaman’da yatırım yapmayı düşünen altı firma  “Yatırımcı Ön Talep Formu” nu doldurup Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermişlerdir.

Karaman İkinci Organize Sanayi Bölgesinde yer almak isteyen firmaların; http://karaman.sanayi.gov.tr adresinde duyurular kısmındaki “Karaman 2. OSB Yatırımcı Ön Talep Formu” nu doldurarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir”