Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 18 adet tahmin ve erken uyarı istasyonlarından alınan verileri değerlendirerek kısa mesaj ile Karamanlı elma üreticilerini uyarıyor.

Son 2 gün içinde Yağan bölgesel yağışların elma bahçelerinde kara leke enfeksiyonuna sebep olabileceğini, söz konusu istasyonlarda teknik elemanları ile değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, elma üreticilerini 'en kısa sürede koruyucu ilaç kullanın, ilaçlar reçeteli olsun ve üretici kayıt defterine işlensin,' şeklinde bir kısa mesajla uyardı.

İstasyonlardan 7'sinin merkezde olduğu Karaman'da toplam 18 adet tahmin ve erken uyarı sistemi bulunuyor. Burada görevli teknik elemanlar alınan tüm verileri değerlendirerek kısa mesajlarla üreticilere ulaşıyorlar. Uygulamadan memnun olduğunu dile getiren ve Karaman'ın Akçaşehir beldesinde elma üreticisi olan Mevlüt Sarıbaş, yıllardır işin içinde olsalar da bahçenin bakımında ve değişik işlerinde gözden kaçırdıkları noktaların olduğuna dikkatleri çekerek gelen uyarı mesajları ile doğru müdahale yaptıklarını, olası zararları en aza indirdiklerini belirtti.