Gurbetçiler tatil için anavatana döndü. Gurbetçilerin birçoğu Kurban Bayramını memleketinde geçirmek için bayramdan önce Karaman’a gelirken, kimileri de bayramı bekliyor.

Özellikle şu günlerde sokakta yabancı plakalı araca çok sık rastlanabiliyor. Başta Hollanda, Almanya, Fransa, Danimarka, Belçika gibi Avrupa ülkeleri tarafından izne gelen gurbetçiler bayramı memleketinde geçirmenin sevincini yaşıyor.

Durum böyle olunca gurbetçilerin memleketlerine dönmesi akrabaları kadar esnafından yüzünü güldürdü. Başta sarraflar olmak üzere, birçok esnaf gurbetçilerin alışverişleri ile hareketlenen işlerine seviniyor. Giyimden altına, tatilden, gıda alışverişine kadar şehre kazanç sağlayan gurbetçiler, dönüş yollarında da gurbete götürecekleri ürünlerin alışverişini Karaman’dan yapıyor.

Kurban Bayramı ile birlikte gurbetçilerden dolayı da bereketli günler geçirdiklerini dile getiren esnaflar ise, yaz aylarında baş umutları olan gurbetçilerin esnaf için bereket olduğunu savunuyor. Gurbetçilerin Kurban Bayramı alışverişi de, esnaf için ayrı bir avantaj.