2018- 2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül tarihinde başlayacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Karaman’da okul alışverişi telaşı başladı.

Okulların açılmasına haftalar kala veliler, çocuklarının okul alışverişi için kırtasiyelerin yolunu tutarken, okul alışveriş listesi her sınıf için farklılık gösterebiliyor. Karaman’da uzun yıllardan beri hizmet veren Danış Kitabevi sahibi Mustafa Danış, fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek için indirim ve kampanya yaptıklarını söyleyen Danış, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“Kırtasiyeciler için okulların açılması en büyük servet. İlköğretimden başlayarak üniversite öğrencilerinin ihtiyacı olan bütün kırtasiye ürünleri satıyoruz. Bu sene kırtasiye fiyatları dudak uçuklatıyor. Dolar kurunun yükselmesi her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektöründe de fiyatların artmasına sebep olmuştur. Vatandaşın alım gücünün azalması sebebiyle mevcut ürünlerde indirimler ve kampanyalar yaparak ihtiyaçlara cevap vermek istiyoruz. Bütün kitap ve kırtasiye işi yapan meslektaşlarımız, velilerin ve öğrencilerin gereksinimlerini kaliteli ve uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2018-2019 eğitim öğretim yılını meslektaşlarımıza, velilere ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.”

İŞTE KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN ORTALAMA FİYATLARI ŞÖYLE;

Tahta kalemi (kırmızı, mavi, siyah): 12 TL

40 sayfalık küçük boy defter: 3,5 TL

40 sayfalık büyük boy defter: 5 TL

Orta boy stick yapıştırıcı: 6 TL

12’li pastel boya: 7,5 TL

12’li sulu boya: 12,7 TL

12’li kuru kalem: 14 TL

Kalem kurşun: 2 TL

Kalem tıraş: 3 TL

Çanta: 40 TL

A4 kağıdı: 20 TL

Renkli A4: 12,50

Ataç: 2,5 TL

Silgi: 2,5 TL

Oyun hamuru: 8 TL

Resim defteri: 3 TL

Müzik defteri: 5 TL

Cetvel Takımı: 5 TL

Sunum dosyası: 10 TL

Küt uçlu makas: 5 TL

Çıtçıtlı dosya: 2,5 TL

Dik yazı defteri: 5 TL

Defter kapları: 1 TL