Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 şirketi Arasına Karaman'dan iki firma girdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin öncülüğünde TEPAV ve ALLWORLD, NETWORK işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Türkiye'nin en hızlı büyüyen İlk 100 firması arasına, Karaman'dan iki firmanın da olması Karaman'ımız ve Ülkemiz adına büyük bir sevinç ve gurur yaşattı.


İstanbul Çırağan Otel'de geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle, ilk 100'e giren firmalara ödülleri, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi. Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin 100 şirketleri doğru iş modeliyle yola çıkan, hata yapmaktan korkmayan ve hatalarından ders çıkaran girişimcilerin başarıyı er geç yakaladığının somut kanıtıdır. Bu şirketlerin başarı hikâyelerinin yeni nesillere ilham kaynağı olmasını umut ediyorum" dedi.

İlk 100 sıralamasında, CHS GROUP 64. , ANI BİSKÜVİ 89.sırada yer aldı

Ödül törenine katılan CHS GROUP yetkilisi, Hakan ÇELİK yaptığı açıklamada ; " Böyle bir ödül almak bizleri mutlu etti. Şirketimizi, Karaman’ımızı ve ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Ülkemizin çok zor şartlardan geçtiği böyle bir dönemde, bu ödülü almak bizleri gelecek için daha da umutlandırmıştır. Bu ödülün alınmasında emeği geçen, çalışanlarımıza ve bizimle işbirliği yapan firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

 
EN HIZLI BÜYÜYEN MAREN MARAŞ

Küresel ölçekte dikkati çekmek için yürütülen "Türkiye 100 Yarışması" sonuçlarına göre en hızlı büyüyen şirket olan Maren Maraş Elektrik'i, satış gelirlerini yüzde 2 bin 501 artıran Karbil Yazılım, yüzde 2 bin 361 artıran Emza Enerji, yüzde bin 722 artıran Lokman Hekim Sağlık Hizmetleri ve yüzde bin 196 artıran PAYTR Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri izledi.

BİLİŞİM ŞİRKETLERİ ÇOĞUNLUKTA

"Türkiye 100 Yarışması"nın birincisinin Kahramanmaraş'tan çıkmasına karşın şirket sayısı sıralamasında ilk sırayı 45 şirket ile İstanbul aldı. İstanbul'u 12 şirket ile Ankara, 7'şer şirket ile Kocaeli ve İzmir, 5 şirket ile Kahramanmaraş, 3'er şirket ile de Gaziantep, Konya ve Antalya takip etti.

Yarışmayı kazanan şirketlerin sektörel dağılımını bakıldığında "Bilgi hizmet faaliyetleri" 15 şirket ile ilk sırayı aldı. "Gıda ürünlerinin imalatı" 8 şirket ile, "Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler" 7 şirket ile, "Diğer imalatlar" 7 şirket ile, "Tekstil ürünlerinin imalatı" 6 şirket ile, "Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı" 6 şirket ile, "İnsan sağlığı hizmetleri" 4 şirket ile sıralamaya girdiler.