Karaman Mermerciler Fayansçılar ve Mozaikçiler Odası Başkanı Abdurrahman Evren ve Yönetim kurulu Üyeleri Recep Aksoy, Mustafa Gökçel, Mustafa Taşkıran İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır'ı makamında ziyaret etti.

Oda Başkanı Abdurrahman Evren ziyarette Karaman’da mermerciliğin geliştirilmesi, taş ve el sanatları atölyelerinin imalathane konumundan kurtarılarak daha büyük işletmelere dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.  Karaman'ın değişik mahallelerinde bulunan imalathanelerin çevreye vermiş olduğu ses, görüntü ve çevre kirliliğinin ilimize yakışmadığını söyleyen Evren, bu durumdan çok rahatsızlık duyduklarını, çözüm noktasında da kendilerine yardım edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Evren işyerlerinin imalathanelerden kurtarılıp, kendilerine arsa tahsisi ile sektörün daha dabüyeyebileceğini ve bu durum karşısında teknolojik makinelerle işleme yapabilme imkanı oluşacağını kaydetti.

Ayrıca Başkan Evren Karaman'ın taşını dolara çevireceklerini, işlenecek malzemede daha az zaiyat vererek, ekonomiye daha çok katkıda bulunacaklarını, Karaman'da bulunan 50 ye yakın imalathaneninde büyümesi neticesinde daha fazla işçi çalıştırarak, istihdama katkı  sağlayacaklarını dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, konu hakkındaki olumlu düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

Bayır bu konu üzerinde bir çalışma yaptığını, konunun Karaman Valisi ve Milletvekilleri ile paylaşacağını, Karaman'dan çıkan mermerin işlenmek için Afyon ve diğer illere gittiğini, çıkan blok mermerlerin Karamanımızda işlenmesinin bu sektörü geliştireceğini kaydetti. Bayır ayrıca bu girişimlerin Karaman ekonomisini de canlandıracağını, kendi mermerimizi kendimizin işlemesi ve küçük işletmelerin büyük imalathanelere dönderilip istihdamada katkı sağlamasının çok önemli olduğunu ifade etti.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır; Karaman'da Mermercilik Organize Sanayi Bölgesinin çok acil kurulması gerektiğini vurgulayarak, Karaman İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak gerekli destekleri vereceklerini de sözlerine ekledi.