KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Dalkıran, gezi kapsamındaKosova'nın Priştine ve Prizren şehirlerini gezdiklerini belirtti. Dalkıran, iş adamlarının, ikili görüşmeler dışında bölgenin ekonomi ve kültürel potansiyelini yerinde görme fırsatı bulduklarını söyledi.
Dalkıran, "KASİAD olarak yurt dışı gezilerini çok önemsiyoruz. İş gezilerinin dışında gidilen ülkelerde tarihi, kültürel ve sosyal yapıyı daha yakından gezme ve tanıma imkânı buluyoruz. İş adamlarımız hangi sektörde çalışıyor olsalar da bu tür gezilerle farklı tecrübeler ediniyorlar, bakış açıları değişiyor ve her anlamda kazanımları oluyorlar." dedi.
Gidilen yerlerde Türk müteşebbislerin açtığı okulları da gezme fırsatı bulduklarını söyleyen Dalkıran, Türkiye'nin her anlamda dünyada söz sahibi olmasına, bu eğitim kurumlarının ciddi katkısı olduğunu yakından gördüklerini belirtti.
KASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Topçu da Osmanlı'nın yüzlerce yıl hüküm sürdüğü Balkan topraklarını görmenin kendilerini duygulandırdığını belirterek, "Osmanlı kültürünü ve eserlerini yerinde gördük, Kosova'nın başkenti Priştine yakınlarındaki Gazimestan bölgesinde bulunan Murat Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret ettik. Balkanların en büyük eğitim kurumlarından olan Mehmet Akif Koleji'nin idareci, öğretmen ve öğrencileri ile tanışma fırsatı bulduk." dedi. Topçu, geziler ne tür gezi olursa olsun katılanlarda pozitif yönde bir izlenim bıraktığını ifade ederek, bu tür etkinliklerin her anlamda fırsata dönüşebileceğini söyledi.

cihan