Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, imzalanan toplu sözleşmede bütün üyelerin emeği olduğunu söyledi.

Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesi genel kuruluna katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 130 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmeye attıkları imzanın sadece kendi zaferi olmadığını söyledi. Kavlak, “Benim arkamdaki yüzbinlerin, gönlümdeki emekçilerin, yiğit delikanlıların, mert kadınların zaferidir. Hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum. Son 6 aydır, toplu sözleşme için verdiğimiz mücadelenin meyvesini toplamak için buradayız. Şöyle bir dönüp geriye baktığımızda, herkese şunu gösterdik, zamanı yavaşlatmak, geri çevirmek, durdurmak mümkün değil. Ama zamanı iyi kullanmak mümkündür. Zamanı barış için, hak için, adalet için kullanmak mümkündür. Zaman akıp giderken onu seyretmek yerine, zamana katılmak, zamanın ruhunu yakalamak mümkündür. Tarihin sıradan bir figüranı olmak yerine, üreten, söyleyecek sözü olan, yumruğunu sıkan bir aktör olmak mümkündür. Hep birlikte verdiğimiz mücadelenin kahramanlarısınız” dedi.

Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Kavlak, kendileri için sendikal mücadelede bir son olmadığını belirterek, “Asla durmayacağız. Hep daha ileri, daha ileri gideceğiz. Ne yaparsak yapalım, mutlaka bir öncekinden daha iyi olacak. İşçilerin hayatını kolaylaştırmanın hesabını yapıyoruz. Geçmişte mecburen devre dışı bıraktığımız bazı projeleri, yeni hazırladığımız bazı planları çok kısa sürede işleme koyacağız. Asıl önemlisi, işçinin hayatını kolaylaştırmaktır. Onun için önce hayatı ne zorlaştırıyor, ona bakacağız. Bunun için önce üyemizin profilini çıkaracağız. Yani röntgenini çekeceğiz. Tatilinden günlük tüketimine, çocuğunun eğitiminden sağlığına kadar hayatının her alınana dokunacağız. Size söz veriyorum; bütün güçlükleri aşmanızda yanınızda olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen genel kurulda Türk Metal Sendikası Bursa 3 Nolu Şubesi Başkanı İsmail Türk güven tazeledi.