MOSKOVA (AA) - Türkiye'nin önemli mobilya üreticisi kentlerinden Kayseri'den 39 firma, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 27. Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi ve Döşemelik Ürünler Fuarı'na katıldı.

Mobilya, tasarım, ev tekstili ve iç aydınlatma firmalarının temsilcilerinden oluşan  51 iş adamı, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün organizasyonuyla 23-26 Kasım'da Expocentre Fairgrounds fuar alanında düzenlenen fuar için özel uçakla Moskova'ya geldi.

Moskova'da fuar öncesi mobilya alanında faaliyet gösteren bir mağazayı ziyaret eden heyet, burada farklı ülkelerden gelen mobilya tasarımlarını inceledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri'nin Türkiye'de önemli bir mobilya üretim merkezi olduğunu, dünyadaki değişimi ve gelişimi yakalama adına Moskova'da düzenlenen fuara iş adamlarını davet ettiklerini söyledi.

Fuara, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan 510 firmanın yanında, diğer ülkelerden 134 önemi firmanın katılacağını ve fuarı 80 bin kişinin ziyaret  etmesinin beklendiğini aktaran Nursaçan, "Sanayicilerimizin yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan bu fuarları bir fırsat olarak değerlendirmesi gerekiyor. Farklılıklarımızı zenginleştirerek katma değerli ve yüksek teknolojik ürünlerle Kayseri sanayisinin bir atılım yapması kaçınılmazdır" dedi.

- "2015 kayıp yıl oldu"

 Uzun yıllar Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun Türkiye'nin en önemli ekonomik partneri olduğunu ifade eden Nursaçan, Türk ürünlerinin dünya çapında pazar oluşturduğunu, üreticileri, tasarımcıları, firmaları, sektör profesyonelleri ve ziyaretçileri bir araya getiren bu fuarın uluslararası bir platform görevi üsleneceğini kaydetti.

Ortadoğu'da yaşanan savaşların ve iç karışıklıkların sanayicileri olumsuz etkilendiğini, bundan dolayı da sanayicilerin yeni pazar arayışına girdiğini anlatan Nursaçan, şöyle devam etti:

 "Komşu ülkelerde yaşananlar ve 2015 yılının Türkiye'de seçim yılı olması bizi olumsuz yönde etkiledi. 2015 yılı bizim için bu açından kayıp bir sene oldu. 1 Kasım seçimlerinde millet tercihini yapmıştır. İş dünyası olarak tüm siyasi partilerimizden ülkemizin ortak hedefleri doğrultusunda sorumluluk almalarını bekledik. Artık bundan sonra asıl gündem ekonomi olmalı. İvedilikle dönülmesi ve sanayiye yeterince zaman ayrılması gerekir."