KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ihracatla ilgili ümit verici gelişmeler yaşandığını belirtti.
KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şubat ayı meclis toplantısı odanın konferans salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Boydak, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.
Devletin terörle mücadelede azimli bir duruş sergilediğini ifade eden Boydak, artık yolun sonuna yaklaşıldığını, güçlü bir Türkiye'nin hep birlikte inşa edileceğini vurguladı.
Boydak, devletin varlığı, milletin birlik ve bütünlüğüyle ekonomik konularda aşılamayacak bir engel olmadığına dikkati çekerek, "Son 30 yılda ülkemizde inanılmaz bir değişim var. Ülkemizde huzur olursa, sanayi de üretim de şahlanıyor. 1 Kasım'dan sonraki süreçte Türkiye'de bu azim ve kararlığı görmekteyiz. İş dünyası olarak bizler de aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’de Kayseri gibi lokomotif 15-16 il var. Bu illerin sayısını artırırsak ülkemizin geleceği parlak" ifadelerini kullandı.
- "İş adamları olarak önümüz açık"
İhracatla ilgili gelişmelere de değinen Boydak, şunları kaydetti:
"İhracatımızla ilgili ümit verici gelişmeler var. Problemli bölgelerde azalan ihracat hacmimizi alternatif bölgelerle telafi etmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki ihracatta hemen aksiyon almak zor. Yeni pazarlar konusunda çok güzel hamleler var, ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah, bunların meyvesini önümüzdeki günlerde toplayacağız. İş adamları olarak önümüz açık. Ekonomik konularda hükümetimizin, devletimizin Türk özel sektörüne güvenmesini istiyoruz. Biz yaparız. Biz Türkiye’yi büyütürüz. Önümüzde 4 yıl seçim falan yok. Ülkemiz istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecek. Yeter ki huzurumuz yerinde olsun. Dış gelişmelerde de ümit verici gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. Türkiye yine dünyadaki vicdanın sesi olmaya devam edecek. Garip gurebasını koruyup kollayacak. Biz Kayseri olarak devletimize her türlü desteğe hazırız. Devletimizin yetişemediği konularda yardıma hazırız."