KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in bir beldesi ve bazı köylerinde, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, merkeze bağlı Özbağ beldesi ve Karahıdır köyü, Boztepe ilçesine bağlı Külhüyük ve Mucur ilçesine bağlı Kızıldağyeniyapan köylerinde şap hastalığına rastlandığı belirtildi.

Hastalığın yayılmasının önlenmesi amacıyla Özbağ beldesi ile Karahıdır, Külhüyük ve Kızıldağyeniyapan köylerinde karantina uygulaması başlatıldığı ifade edilen açıklamada, köylere hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı vurgulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan giriş ve çıkışının yoğun olduğu Kırşehir'de hastalığın yayılmaması için de bazı tedbirlerin alındığını söyledi.

Şahin, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun tedbir amaçlı aldığı kararla, ikinci bir duyuruya kadar Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nın hayvan giriş ve çıkışlarına kapatıldığını kaydetti.