SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümünün 8,5 kilometrelik kısmında gerçekleştirilecek proje ve yeni Kızılırmak Köprüsü'nün tasarımını yarışmayla belirleyecek. 

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite ile şehri bağlayacak yeni Kızılırmak Köprüsü ve Sivas ile Kızılırmak’ı buluşturacak Kızılırmak Kıyısı ve Çevresi Düzenleme Projesi'nin tasarımı için ulusal proje yarışması düzenlenecek. 

Bu kapsamda çeşitli üniversitelerden kente gelen öğretim üyeleri ve deneyimli tasarımcılardan oluşan jüri üyeleri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile toplantı yaptı. 

Projelerin önemine dikkati çeken Aydın, Sivas için gelecek nesillerin de korumaya değer bulacakları eserlerin ortaya çıkmasını temenni ettiğini belirtti. 

Aydın, yeni ve özgün fikirlerin ortaya çıkmasının ve Kızılırmak ile buluşmanın şehir hayatına farklı değerler katacağını vurguladı. Aydın, hayata geçecek projelerle Sivas'ın Anadolu'da yeni bir model şehir ve cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğini ifade etti. Jüri üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Aydın, yarışmalara katılacak ekiplere başarı diledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da Sivas tarihinde önemli taşıyan projelere öncülük eden Aydın'a teşekkür etti. 

Her iki yarışmanın sonuçları 2016 yılında açıklanacak ve sergilerle Sivas halkıyla paylaşılacak.

Yarışmalara ait şartnamelere ve ilgili dokümanlara, yapılacak resmi duyuruların ardından Sivas Belediyesi internet sitesinden erişilebilecek.