KONYA (AA) - Türk Telekom Grubu Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, Türk Telekom'un, Türkiye'deki ilk 500 şirketin tamamına hizmet veren tek telekom operatörü olduğunu belirterek, "Türkiye'deki en önemli altyapıların servis ve teknoloji sağlayıcısıdır" dedi.

Türk Telekom Grubu'nun, iş dünyasındaki yeni fırsatları ve teknolojinin markalara katkısını aktarmak amacıyla düzenlediği "KOBİ Dolu AnadoluTeknoloji Buluşmaları"nın üçüncüsü yarın Konya'da gerçekleştirilecek.

Başar, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, amaçlarının KOBi'lere teknolojinin nasıl kullanılabileceği konusunu anlatmak ve bu konuda başarı hikayelerini paylaşmak olduğunu söyledi.

KOBİ'lerin, sağladıkları istihdam ve gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülke ekonomisinin lokomotifi sayıldığını belirten Başar, Türk Telekom Grubu olarak KOBİ'lerin sahip olduğu gerçek potansiyeli ortaya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türk Telekom Grubu'nun sunduğu iletişim teknolojilerini kullanan yeni nesil şirketlerin, daha fazla kazanmanın kapılarını araladığına işaret eden Başar, şunları kaydetti:

"Bu şirketler ayrıca tasarruf sağlıyor, gelirlerini artırıyor ve işletme risklerini azaltıyorlar. Türk Telekom Grubu dünyanın en büyük telekom operatörlerinden biri. Özellikle Avea'nın aramıza katılmasıyla, sabit ses sabit internet, mobil ses mobil internet, yeni nesil dijital servisler ve santral servislerini bir araya koyduğumuzda; Türkiye'de ufak bir işletmeden en büyük işletmeye kadar hizmet veren bir telekom operatörüyüz. Türk Telekom, Türkiye'deki ilk 500 şirketin tamamına da hizmet veren tek telekom operatörüdür. Türkiye'deki en önemli alt yapıların servis ve teknoloji sağlayıcısıdır. 4,5 G ihalesi yapıldı, tüm Türkiye'de servis Nisan ayında olacak. 4,5 G'deki yeni altyapımız çok güçlü olacak. Çünkü bu alt yapı önemli ölçüde fiber alt yapıyla beraber çalışacak. Türkiye'de 200 bin kilometrenin üzerinde fiber alt yapısıyla açık ara lider Türk Telekom'dur. Dolayısıyla bu alt yapı mobil şebekeye de çok önemli ölçüde değer katacak."

Başar, Konya'nın Türkiye'nin en dinamik ve büyük şehirlerinden biri olduğunu, bu nedenle Konya'ya hak ettiği yatırımı yapmak istediklerini vurguladı.

Konya'nın 6 bin kilometrenin üzerinde fiber altyapısıyla Türkiye'nin en büyük fiber şehirleri içerisinde dördüncü sırada yer aldığına işaret eden Başar, "Konya'daki KOBİ'lerimizin her zaman yanında olmak istiyoruz. Konya ve ilçelerinde 9 ofisimizde hizmet veriyoruz. Yeni nesil iş yapış biçimleri, dönemin yükselen değeri e-ticaret gibi konuların işleneceği KOBİ Dolu Anadolu Konya buluşmasında 'Markalar, Vizyonerler ve Trendler' ile 'Sürdürülebilirliğin Teminatı; Yeni Girişimler, Teknoloji, İnovasyon ve E-ticaret' başlıklı paneller gerçekleşecek" diye konuştu.

Çeşitli konularda panellerin gerçekleştirildiği zirvenin sonraki durakları Denizli, Manisa, Eskişehir ve İstanbul olacak.