Balıkesirli sanayicilere Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) faaliyetleri ve KOBİ’lere sağladığı destekler hakkında bilgi verildi.

Balıkesir Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Kredi Garanti Fonu (KGF), KOBİ’leri ve bankacıları bir araya getirdi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, yaptığı açılış konuşmasında, KOBİ’lerin finansmana erişim sürecinde yaşadığı güçlüklerin asıl sebebinin teminat yetersizliği olduğunu, Balıkesir’de faaliyet gösteren KOBİ’ler açısından da durumun farklı olmadığını belirtti. Ermişler, KGF’nin sağladığı kefalet desteğinin, teminat yetersizliği olan KOBİ’ler açısından mutlaka değerlendirilmesi gereken bir imkan olduğunu vurguladı.

KGF Kurumsal Pazarlama ve Tanıtım Müdürü Bülent Ersoy ise, "Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99.9’unu oluşturan ve önemli bir kısmı aile işletmesi niteliğinde olan KOBİ’lerimiz istihdam, üretim, ihracat gibi temel alanlardaki katkılarıyla ekonomik ve sosyal istikrarımızın güvencesidir. Ayakta kalmak ve büyümek için pek çok sorunla mücadele etmek durumunda olan KOBİ’lerimizin performansını en çok etkileyen, onları en çok meşgul eden sorunlardan birinin finansmana erişim sürecinde karşılaştıkları teminat engeli olduğu hepimizin bildiği bir geçektir. Kredi Garanti Fonu, KOBİ’lerimize de daha fazla faydalı olmanın çabası içindedir" dedi.

Ersoy , 2014 yılında başlattıkları ve 2015 yılı içinde yaygınlaştırmayı planladıkları portföy garantisi sisteminde 1 gün içerisinde kefalet sağlayabileceklerini söyledi.