ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen dünyada rekabet edebilirliğin artırılmasının çok önemli olduğunu, KOSGEB aracılığıyla KOBİ ve girişimcileri rehberlik ve danışmanlık faaliyetleriyle de desteklemek istediklerini söyledi.

KOSGEB'in bilişim altyapısını kullanarak, bilgilendirme ve bilinçlendirme hizmetlerinin daha fazla KOBİ'ye ulaştırılması amacıyla "KOBİ KAMPÜS" eğitim portalını oluşturduklarını ifade eden Işık, hizmetin 2014 yılından bu yana ücretsiz sunulduğunu belirtti.

KOBİ KAMPÜS ile binlerce girişimcinin, uzaktan eğitim yoluyla sistemden yararlanabileceğine işaret eden Işık, "Bu kapsamda, KOBİ'lerin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen 15 farklı eğitim içeriği, 39 bin 600 lira+KDV bedeli ile satın alındı" diye konuştu.

Işık, hizmete sunulan e-eğitim sistemine, ilk etapta 10 bin KOBİ'nin en az bir kere giriş yaptığının altını çizerek, 4 bin 200 KOBİ çalışanın da eğitimlerden faydalandığını bildirdi.

"25 e-eğitim ücretsiz sunulacak"

Daha fazla KOBİ'nin, eğitimlerden daha çok yararlanmasını hedeflediklerini vurgulayan Işık, bu doğrultuda konu içeriklerini zenginleştirerek, sunuma ilişkin çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Hazırlıkların tamamlandığına dikkati çeken Işık, "Finans ve uluslararası ticaret, çevre ve güvenlik, işletme yönetimi, insan kaynakları ve kişisel gelişim, pazarlama ve satış, tasarım ve inovasyon gibi ana konu başlıkları altında yer alan 25 farklı e-eğitimin, satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından nisan ayından itibaren KOBİ'lere ücretsiz olarak sunulması planlanıyor" dedi.