ANKARA (AA) - İslam Kalkınma Bankası (IDB), Konya Entegre Sağlık Kampüsü için 67,5 milyon avroluk finansmanı onayladı. 

IDB'den yapılan açıklamada, söz konusu finansmanla bankanın Türkiye’de kamu özel ortaklığı hastane finansmanı piyasasına dahil olduğu belirtildi.

Konya Entegre Sağlık Kampüsü için onay verilen 67,5 milyon avroluk finansmanın, bankanın Türkiye’de finanse etmeyi hedeflediği kamu özel ortaklığı projeleri arasında ilk olması açısından büyük önem arz ettiği ifade edildi. Açıklamada, söz konusu projeye finansman sağlayan diğer tarafların da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Unicredit Bank ve Siemens Bank olduğu belirtildi.

Bankanın Asya, Afrika ve Ortadoğu’da faaliyette bulunduğu 56 üye ülkenin Altyapı Bölümü Üst Yöneticisi Dr. Walid Abdelwahab, finansmanın birçok yönüyle dönüm noktası olduğunu ifade ederek, Türkiye açısından uzun vadeli İslami proje finansmanının önemini vurguladığını kaydetti.

Abdelwahab, "İslami finans, konvansiyonel finansman biçimlerinin yanı sıra, bunlara tamamlayıcı bir finansman türü sunmakta olup, bu türden başarılı işlemle Türkiye’nin küresel İslami finansın büyük havuzunda yerini sağlamlaştıracağını ummaktayız" ifadesini kullandı.

IDB’nin Türkiye Ülke Direktörü Salah Jelassi de Türkiye’nin mevcut hastane altyapısını modernleştirerek, uluslararası standartlara ulaştırmayı hedefleyen Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

YDA İnşaat'ın üstlendiği, Konya Entegre Sağlık Kampüsünde, 420 yataklı genel hastane, 418 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde hizmet verilecek.