2005 yılından itibaren ülke genelinde; susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ile küçük ölçekli sulama alt yapısının geliştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında Karaman’a 2013 yılında toplam 4 milyon 268 bin TL ödenek tahsis edildi.


Söz konusu ödeneğin İl Tahsisat Komisyonunun kararına göre ilçeler ve sektör bazında dağılımı yapılmıştır. KÖYDES Projesi kapsamında Karaman’a  tahsis edilen  4 milyon 268 bin TL’lik ödenekten Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 milyon 395 bin TL, Ayrancı Köylere Hizmet Götürme Birliğine 788 bin TL, Başyayla Köylere Hizmet Götürme Birliğine 110 bin TL, Ermenek Köylere Hizmet Götürme Birliğine 599 bin TL, Kazımkarabekir Köylere Hizmet Götürme Birliğine 95 bin TL, Sarıveliler Köylere Hizmet Götürme Birliğine 281 bin TL ayrıldı.

2013 KÖYDES ödeneği sektör bazında ise; 38 yol, yedi içmesuyu, bir kanalizasyon olmak üzere toplam 46 projede kullanılacağı bildirildi.