Karaman’da yemeklerin vazgeçilmezi salçalık domates pazardaki yerini aldı. Lezzeti ve tadıyla Karaman mutfağının vazgeçilmez tadı domates salçası yeni mahsulünün görücüye çıkması ve fiyatının düşük olması ile Karaman halkını sevindiriyor.
Karaman Semt Pazarında yerini alan salçalık domates kg fiyatı 40 ile 45 arasında satılıyor. Karaman Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Adem Gök, yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşın salçalarını çıkarmalarını ve ucuz fiyatlardan yararlanmaları istedi.
Salçalık yerli domates kasada 40 kuruştan ve Bursa cinsi salçalıklar Domates lerde 50 kuruşa kadar alıcı bulabiliyor. Salçalık biberler 1.5 TL’den süs biberleri de 1 TL’den satışa çıkarken, salçalıklar birçok farklı işlemden geçirildikten sonra mutfaktaki yerini alıyor. 
Karaman Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Adem Gök; “Gördüğünüz gibi domates ve biberde salça dönemi başladı. Karaman’ın ihtiyacı olan domatesi Karamanımız karşılayabiliyor. Öyle uçuk kaçık değil, fiyatlarımız da uygun. Halkımız kışlık hazırlıklarını yapıyor.”dedi.
Semt pazarında alışverişe çıkan vatandaşlar kasa kasa ve çuval çuval aldıkları domates ve biberleri araçlarına ve nakliye araçlarına taşıyarak salçalık telaşından kurtuluyor.