Dünyanın en hızlı büyüyen pizza zinciri Little Caesars Türkiye, 2014 yılını tarihindeki en hızlı şubeleşme artışıyla kapatıyor. Bir önceki seneye oranla yüzde 32’lik bir büyüme sergileyen marka, yüzde 8 büyüyen sektörünün dahi önüne geçiyor. 80 şubesi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Bursa ve Kocaeli’de tüketicilerle buluşan Little Caesars, 2015 yılında ise Tekirdağ, Edirne, Adapazarı, Eskişehir, Adana ve Antalya’da açacağı yeni şubeler için yaklaşık 4 milyon dolar yatırım yapacak.

Little Caesars Türkiye’nin büyüdüğünü anlatan Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, “Gelecek yıl sadece restoran açmak için ayırdığımız bütçe 4 milyon dolar civarında” dedi. Şirket olarak bunun dışında pazarlama, teknoloji, eğitim, insan kaynakları, Ar-Ge, lojistik ve üretim için de yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Arıduru, şöyle konuştu: “Geçen yıla kadar şubelerimizin 4’te 1’i franchisee’lerimiz tarafından işletilirken; şimdi aramıza yeni katılan franchiseeler ile yüzde 60’ı franchisee, yüzde 40’ı da şirket şubeleri olarak işletiliyor. Şirketin her iki kanadındaki satışlarda da olağanüstü bir artış yaşadık.”

Başarılarını uyguladıkları iki özel formüle bağlayan Arıduru, şunları söyledi: “Franchisee sistemini şirket şubelerine uyarlayarak sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Fark ettik ki işletmecinin bizzat başında durduğu sistemler yüzde 30 oranında daha fazla satış başarısına sahip oluyor. Bu örnekten yola çıkarak onların başarısındaki temel etkenleri inceledik. Başarıyı ödüllendiren motivasyonel sistemler kurarak, sonuçlarını aldık. Franchise tarafındaki artışı aile işletmeciliği modelinde yakaladık. Franchisee’lerimiz profesyonel hayattan gelen veya bizde müdürlük yaptıktan sonra kariyerine kendi işinin sahibi olarak devam eden kişilerden oluşuyor. Kişiler eğer aileleriyle bu işe başlıyorlarsa başarıları da artıyor. Bu kişilerin içinde aile fertleriyle birlikte çalışanların oranı yüzde 70 civarında.”

Amaçlarının “Türkiye’nin en sevilen ve tercih edilen pizza zinciri olmak” olduğunu anlatan Arıduru, sözlerini şöyle tamamladı: “Sektörün çok üzerinde büyümemiz müşterilerimizin bizi tercih ettiğini gösteriyor. Biz de ‘müşteriye teşekkür günleri’ ile çok uygun fiyatlı kampanyalar ya da ‘şirket baskınları’ düzenleyerek daha çok kişinin pizzamızı tatmasını sağlıyoruz. Özellikle Nefis Kenar ürünümüz en çok tercih edilen ve farklılığımızı ortaya koyan lezzetimiz. Ayrıca, tüm ürünlerimizin fırınlanarak pişirilmesi, hamurumuzun günlük olması ve malzemelerimizin kalitesi her yaştan pizza severe hitap etmemizi sağlıyor.”