Sdt Logistics Türkiye’nin Genel Müdürü Taner Çalışkan konuyla ilgili olarak lojistik sektörünün en temel sıkıntısının nitelikli ve bu işin eğitimini almış eleman eksiği olduğunu ve bu sektörde çalışmak isteyenlerin mutlaka ilgili kurumlarda eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Küresel çapta 10 trilyon dolara yakın bir hacme sahip olduğu tahmin edilen lojistik sektörünün Türkiye’deki hacminin yaklaşık 300 milyar liralık hacme ulaşarak son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Türkiye, Avrupa, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerlerken lojistik sektörü iyi yetişmiş çok sayıda nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuyor. 2023 yılında 1,5 milyondan fazla kişinin istihdam edilmesi beklenen sektörde, kızışan rekabet ortamında kalifiye personel arayışı artıyor. Ulusal ve uluslararası lojistik firmaları; nitelikli, eğitimli çalışana ihtiyaç duydukları konusunda görüş birliği yaparken, işe alım sırasında tercihlerini sektöre hakim, bilgi ve eğitim açığını kapatmış, uluslararası deneyime açık ve yabancı dil yetisine sahip adaylardan yana kullandıklarının altını çiziyor.

Farklı bir hizmet anlayışı sunmak, lojistik sektöründe alışılagelmişin dışında bir tarz oluşturmak gayesiyle 2006 yılında kurulan ve bugüne kadar verdiği tüm Havayolu Taşımacılığı, Denizyolu Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetlerini başarıyla sürdüren Sdt Logistics Türkiye’nin Genel Müdürü Taner Çalışkan konuyla ilgili olarak lojistik sektörünün en temel sıkıntısının nitelikli ve bu işin eğitimini almış eleman eksiği olduğunu ve bu sektörde çalışmak isteyenlerin mutlaka ilgili kurumlarda eğitim almaları gerektiğini söyledi. Türkiye’de son zamanlarda lojistikle ilgili eğitim kurumlarının artmasına karşılık verilen eğitimin kalitesinin yüksek tutulması gerektiğine dikkat çeken Çalışkan, örneğin lojistikle ilgili bölümlerin bir çoğunun Türkçe olduğunu, Uluslararası hizmet verilen lojistik sektöründe neredeyse tüm terim ve kavramlarda basta İngilizce ve diğer yabancı diller kullanıldığını Türkçe bir Lojistik eğitiminin büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. Çalışkan, sektörde görev almak isteyen gençler için üniversite eğitimi sırasında staj yapmanın kişinin kariyeri açısından hayati önem taşıdığını , Okullarda aldığımız teorik bilgileri pratiğe dökerek bir iş tecrübesi oluşturmanın sadece staj döneminde yapılabileceğini söyledi.