Bu yıl ilk defa ürün alım kampanyasını öne çekerek 22 Ekim 2014 tarihinde başlatan Marmarabirlik, geçen 20 günlük süre zarfında 12 bin ton ürün aldı. Önümüzdeki hafta alım miktarının 20 bin tona ulaşması beklenirken, Marmarabirlik üretici ortağına ilk ödemeyi de yapıyor. Buna göre 23 milyon TL tutarındaki ilk ödeme 14 Kasım 2014 Cuma günü yapılacak.

Devam etmekte olan ürün alım kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, rekolte düşüklüğünün yaşandığını söyleyerek, ”Üretici ortağımız açısından geçen yıllara göre zor ve sıkıntılı bir yıl. Bu yıl yaşanan belirsizlikler ve birçok olumsuzluklara rağmen Marmarabirlik olarak ortağı mağdur etmeden kuruma zarar vermeden ortak paydada buluşmak arzusundayız. Çünkü tek taraflı kazanç kimsenin işine yaramaz’’ dedi.

Kampanyanın başladığından bu yana Marmarabirlik’in üretici ortaklarından toplam 12 bin ton ürün alarak önemli bir rakama ulaştığını söyleyen Birlik Başkanı Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl ürünün az olmasına rağmen kısa sürede 12 bin ton ürün alımına ulaşmamız ortaklarımızın Marmarabirlik’e duyduğu güvenin göstergesidir. Bu yıl iri daneli ürünün az olması sebebiyle 180 dane ürün alımı yapılmasına karar verilmiştir. Bunun sebebi de, yıllara göre oluşturulan alım politikasıdır. Tüccarın bizim 180 dane için verdiğimiz fiyatı 150-180 dane arasındaki ürüne vererek ortakların zihnini bulandırdığını görmekteyiz. Biz Marmarabirlik olarak özel sektör gibi hareket edemeyiz. Ürün alım fiyatlarının başında nasıl açıkladıysak sonuna kadar aynı fiyatta alım yapmaktayız. Özel sektör işine gelir fiyat yükseltir, işine gelir fiyat düşürür, işine gelmez ise hiç almaz. Kaldı ki fiyatlandırma politikası ürünün durumuna göre arz ve talebe göre değişebilir. Kampanyanın seyri içinde uyguladığımız fiyatlandırma politikasında önceki yıllarda olduğu gibi ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha anlaşılacak”.

İLK ÖDEME 14 KASIM CUMA GÜNÜ

Öte yandan ödeme takvimini de belirleyen Marmarabirlik, üretici ortaklarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Buna göre, ürün alımlarına ilişkin birinci dilim ödeme 14 Kasım Cuma günü yapılacak. İkinci ödemenin 28 Kasım Cuma günü, üçüncü ödemenin ise 12 Aralık Cuma günü yapılması kararlaştırılmıştı.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 8 Kasım 2014 gününe kadar alınan 180-190 dane ve yağlık ürün bedellerinin tamamının peşin ödeneceğini hatırlatarak, “14 Kasım Cuma günü yapılacak olan ilk ödeme 23 milyon TL tutarında olup, ortaklarımızın hesabına aktarılacak ve aynı gün alabileceklerdir’’ dedi.