ANKARA (AA) - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, otomotiv ticaretinin yapılacağı Otonomi ile kayıt dışılığın önüne geçileceğini söyledi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, Esenboğa yolu üzerinde 375 dönümlük alanda yapımı tamamlanan Otonomi’de ikinci el araçlar için 551 showroom, sıfır araçlar için 10 plaza bulunduğunu ifade etti.

Otonomi'nin günde 11 bin ziyaretçi ağırlayacağını kaydeden Erkoç, "Otonomi'de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Alıcılar, aradığı her model aracı bir arada bulabilecek, tüm test ve kontrolleri yapılmış olarak 1 yıl garanti ile alabilecek” dedi.

Erkoç, Otonomi'nin büyük bir yaşam merkezi olacağına değinerek, alanda yedek parça satan iş yerleri, tamir bakım servisleri, ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu gibi alanların bulunacağını anlattı.

Otonomi'nin Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağını, özellikle de ikinci el araç ticaretinde hedefi yükselteceğini ve kurumsallaşma sağlayacağını söyleyen Erkoç, merkezin Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv AVM’si olacağına işaret etti.

Açılacak olan merkeze, sektör uzmanları ve ekonomistler, hükümet ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini belirten Erkoç, “Otonomi, Ankara’nın sosyal yaşamına, Türkiye ekonomisine ve sektöre önemli katkılar sağlayacak” ifadesini kulandı.

Erkoç, ikinci el araç ticaretinin kurumsallaşacağını ve ticaretine standart getirileceğini söyledi.

Ankara trafiğinin yoğun olduğu yerlerde açılmış galerilerin oluşturduğu risklerin söz konusu merkezle ortadan kaldırılacağına dikkati çeken Erkoç, "İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı uyarınca tüm galericilerin zorunlu olarak Otonomi’ye taşınması, tüm bu sorunları kökten çözüyor. Binlerce aracın trafikten çekilmesi ile Ankara trafiği önemli oranda rahatlayacak, galericiler yüzünden ciddi sıkıntı yaşayan mahalleli de rahat bir nefes alacak” diye konuştu.