Kızkalesi Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi dokusu, denizi, güneşi, sahili ve kumuyla bir turizm cenneti olan Kızkalesi’nin hak ettiği turizm kredisini kullanamadığını söyledi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, Antalya’nın bugüne kadar 20 milyar doların üzerinde turizm kredisi kullandığını belirterek, Mersin’in ise daha büyük bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen bölgede 500 milyon dolar kredi kullanmadığını vurguladı.

Yatırım ve desteklerle, Antalya’nın turizmde, Gaziantep’in ise sanayide çok farklı yerlere getirildiğini söyleyen Çalışkan, Mersin’in ne sanayide, ne tarımda ne de turizmde hak ettiği yere halen gelemediğini kaydetti.

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HENÜZ DOLMADI

Çukurova Havaalanı’nın ve Akdeniz Sahil Yolunun bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Hüseyin Çalışkan, “Komşu illerimiz sanayi ve turizmde bu kadar önemli yerlere gelirken, Mersin’in bu kadar geri planda kalması içler acısı. Gaziantep liman kenti olmamasına rağmen 6. Organize Sanayi Bölgesi’nin yerini aldı ve çalışmalarına başladı. Mersin’de ise 2. Organize Sanayi Bölgesi bile henüz dolmadı. Gaziantep bütün ithalat ve ihracat işlerini Mersin üzerinden yapıyor. Mersin, sanayi kenti mi? yoksa turizm kenti mi? biz halen anlayamadık” diye konuştu.

"İSTİHDAM OLUŞTURUP İŞSİZLİKTEN KURTULALIM"

Yetkililer tarafından gerekli kredi desteği sağlandığında bu bölgenin de tarım, sanayi ve turizmde hak ettiği yere geleceğini ifade eden Çalışkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yeter ki el ele verilsin ve devletimiz bize sahip çıksın. Başarıyı hep birlikte hareket ederek yakalayabiliriz. Ben buradan herkese sesleniyorum. El ele verelim ve bu şehrin kaderini değiştirelim. Devletimizin desteği ile birlikte istihdam oluşturalım ve işsizlikten kurtulalım.”