Ermenek’te düzenlenecek eğitimlerden biri Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet alanı kapsamındaki dezavantajlı gruba yönelik olacaktır. Karaman’ da düzenlenecek eğitimlerden biri ise çalışanlar için akşam grubu olarak planlanmıştır.

MEVKA ve KOSGEB işbirliğinde Karaman Merkez ile Ermenek ilçelerinde düzenlenecek ve 32 saat sürecek uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin sonunda katılımcılar Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacaktır. Girişimciler, alacakları sertifikalar sayesinde KOSGEB’ in geleneksel girişimcilere yönelik 60.000 TL ve imalata dönük girişimcilere 360.000 TL’ye kadar destek imkânından faydalanabilecektir.

Eğitimler, Karaman merkezde 29 Nisan – 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi’nde ve 16-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde, Ermenek merkezde ise 26 – 29 Nisan 2019 tarihleri arasında Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, 04 – 07 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ermenek Belediyesi’nde yapılacaktır.

Katılımın ücretsiz olacağı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine adaylar, yeni uygulama gereği müracaatlarını sadece E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) portalı üzerinden yapabilecek, detaylı bilgi için MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi ile 0 338 213 00 20 numaralı telefon üzerinden irtibata geçebileceklerdir. 26-29 Nisan 2019 da yapılacak eğitimler için başvurular 20 Nisan 2019 da, 29.04.2019- 03.05.2019 tarihleri arasında yapılacak eğitim için ise başvurular 23 Nisan 2019’ da sona erecektir.

Gerçekleştirilecek olan eğitimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Bölgemizdeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve bölgemizde yer alan firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlaması amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. 2018 yılında uygulamaya başladığımız TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı kapsamında girişimcilere yönelik mentorluk eğitimleri, proje fikri ve prototip geliştirme eğitimleri vererek girişimci adaylarının bu yönde gelişmelerine katkı sağlamayı, düzenlediğimiz proje yarışmaları ile bölgemizdeki girişimcilerimizi bu tür atmosferlere hazırlamayı amaçladık. Son olarak düzenlediğimiz Demo Day (Demo Günü) ve Maker (Proje) Panayırı ile de girişimci ya da girişimci adayları tarafından üretilen projeleri yatırımcılarla buluşturmayı ve bölgemizdeki girişimcilik potansiyelini ortaya koymayı amaçladık. Gerçekleştireceğimiz bu uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile de girişimcilerimizin proje fikirlerini hayata geçirmeleri için mali destek sağlayarak uygun zemin oluşturmayı hedefledik. Bu eğitimlerden en büyük beklentimiz sertifikalarını alan girişimcilerimizin kuracakları işlerle bölgemizin kalkınmasına, istihdamına ve ekonomisine katkı sunmalarıdır” ifadelerini kullandı.