Obezitenin son derece arttığı bu yıllarda çocuklara, gençlere, büro çalışanlarına ve diyet yapanlara sağlıklı ve doğal bir atıştırmalık üretebilmeyi amaçlayan Akkula Gıda Şirketi, üretimini ülkemizin elma merkezi olan Karaman’da yapıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akkula Gıda Şirket, ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarında gıda kurutma fırınlarında elma, portakal, çilek vb. gibi meyveleri kurutarak atıştırmalıklar hazırlıyor.

Asıl amaçlarının sağlıklı ve doğal atıştırmalıklar hazırlamak olduğunu belirten Akkula Gıda Şirket Müdürü Mehmet Zahid Şimşir, yaptığı açıklamasında; “Akkula Gıda’yı 2020 yılının Eylül ayında ihracat odaklı bir firma olarak kurduk. Üretimimizi Karaman OSB’de ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarında gıda kurutma fırınlarında yapıyoruz. Fabrikamızı Karaman’da en çok üretilen meyve olan elmayı kurutmak üzere kurduk. Böylece hem ülke ekonomisine hem bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçladık.

Sanılanın aksine güneşte kurutmak daha sağlıklı olmadığı için büyük bir yatırım yaparak fırın ile kurutma yapıyoruz. Günlük Bin 500 kg kapasiteli fırınımızda ürünler renklerini, tatlarını üzerlerine herhangi bir kimyasal dökmeden daha iyi korumaktadır. Fırında kurutulduğu zaman nem seviyesi istediğimiz seviyeye getirip daha yüksek kalite ile üretim yapmaktayız.

Kurulduğumuz günden bu yana geçen bir yıl süresince sürekli Ar-Ge yaptık. Ayrıca fabrikamızda Avrupa’ya ihracatımızı kolaylaştıracak sterilizasyon yatırımını da yaptık. Böylelikle hem kendi ürünlerimizi hem de fason olarak müşterilerimizin ürünlerini sterilize edebiliyoruz. Daha sonra müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam ettik ve ürün çeşitliliğimizi arttırdık.

Asıl amacımız obezitenin bu kadar arttığı bu günlerde çocuklarımıza, gençlerimize, büro çalışanlarına, diyet yapanlara, şeker hastalarına, çölyak hastalarına sağlıklı ve doğal atıştırmalık üretebilmek.

Ürün portföyümüzde, elma, portakal, çilek vb. gibi atıştırmalık kuru meyve, portakal kabuğu, limon kabuğu, muz ve çilek tozu gibi endüstriyel kuru meyve, pırasa, havuç, mantar gibi kuru sebze, kuru domates, nohut, yeşil mercimek gibi haşlanmış kurutulmuş bakliyat, haşlanmış kurutulmuş tavuk ve kırmızı et bulunmaktadır. Bunun yanında müşterilerimizin isteği üzerine farklı gıdaları da kurutuyoruz” dedi.