Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4-8 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen MODEF EXPO Fuarı’nı yabancı ve yerli olmak üzere toplam 15 bin 34 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, 32. MODEF EXPO Fuarı’nı değerlendirdi. MODEF toplantı salonunda konuşan Aktaş, “Fuarımızı cumartesi günü sona erdi. akşamı sonuçlandırdık. 160 firmanın katıldığı MODEF EXPO’yu Valimiz Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle açtık. 5 gün açık olan fuardayurtdışından misafirlerimizi de ağırladık” dedi.

MODEF EXPO Fuarı’nı 59 farklı ülkeden 2 bin 354 yabancı misafir, ülke çapında ise 77 ayrı ilden 10 bin 704 profesyonel, bin 976’da biletli olmak üzere toplam 15 bin 34 kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Aktaş, “Yabancı ve yurtiçi ziyaretçi sayısının artması sevindirici. Her yıl fuarımız gelişiyor, büyüyor. Daha kaliteli müşterilerle buluşuyoruz. Mobilyacı esnafımız bundan ziyadesiyle istifade ediyor. İstanbul fuarından sonra Türkiye’deki en güzel fuarı yaptığımızı düşünüyoruz. 5 gün boyunca her gün hemen hemen önemli ziyaretçiler geldi. Her günün yoğunluğu birbirine eşitti. Ortadoğu ve Avrupa’dan gelen ziyaretçi sayısında artış olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Her fuarda olduğu gibi bu fuarda da ziyaretçilerle anket yaptıklarını kaydeden Aktaş, “Yapılan anketler ve araştırmalardan genel bir memnuniyet olduğunu görüyoruz. İç piyasada bizi ziyaret eden ilk 10 şehir Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Eskişehir, Antalya, Konya ve Balıkesir. Ziyaretçi profili sorusuna katılımcıların yüzde 64’ü mobilya satan mağazaları, yüzde 12’si iç tasarımcıları, yüzde 8’i de diğer müşteri grubunu temsil ettiklerini ifade etti. Toplam memnuniyetin yüzde 80’in üzerinde olduğunu görüyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde memnuniyetin iyi olduğunu, ama özellikle ihracat fuarı ile alakalı konunun geliştirilmesi, daha doğru müşterilerle buluşabilmek için daha detaylı ve profesyonel çalışmalar yapılması gerektiği görüldü" dedi.-