New Karaman Otel de gerçekleşen programa, MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.

Açılış konuşması ile katılımcıları selamlayan Şube Başkanı İbrahim Taşbaş bu ayki gündem hakkında kısaca bilgi verdi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan iş adamlarına, müdürlük tarafından desteklenen okullardaki öğrencilerin istihdam edilmesi ve firmaların eleman yetersizliğine yardımcı olacak olan mesleki eğitim uygulaması hakkında sunum yaptı.

Çalışkan, yapmış olduğu konuşmada: “Sanayinin her bir alanında her ne kadar 2 ile başlayıp 4’e kadar çıktığımız teknolojik alt yapının çalıştıran unsurları yine insan gücü ile olduğunu düşünüyorum. Hiç şüphesiz nasıl günümüzde 21. yüzyılda sanayide, teknolojide gelişimler oluyorsa eğitimde aynı şekilde 21. Yüzyıl penceresine ait ve altyapısına ait çok geniş değişimler ve gelişimler söz konusu. Burada her alan için öncellikle samimiyet, niyet ve sonuçta da gayretin önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Mesleki Yeterlilik Okullarında ki öğrencilerin istihdam edilmesine de değinen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan konuşmasının devamında; “Özellikle kayıt dışı öğrencilik çağında ki ve mevcut düz liselerdeki öğrencilerimizin meslek lisesine kayıt olup hem lise mezunu hem de istihdam da kalifiyeli elaman olma imkanları sağlanmaktadır. Bu aldığı belgeler ile birçok avantajlardan yararlanacaktır. En önemlisi İstihdama katkı sağlanacaktır. Özetle bu uygulamalarda başlıca; En az ortaokul mezunu herkes için kayıt imkânı 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin %30’u; 12. sınıf öğrencilerine asgari ücretin en az %50’si kadar maaş, 33 alan, 181 meslek dalın da hemen hemen tüm sektörleri kapsamaktadır. Ben öncelikle şube başkanımıza ve MÜSİAD ailesine bu imkânı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı da Bulut Tabanlı İnsan Kaynakları yönetimi yapan HRinONE ürününü anlatan İnfinitive Yazılım Bilişim ve Danışmanlık A.Ş. kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Harun Kolukısa ise yaptığı konuşmada; “HRinONE, firmaların temel insan kaynakları yönetimi, dijital özlük dosyası oluşturma, izin yönetimi, masraf yönetimi, vardiya yönetimi, puantaj ve bordrolama çözümleri sunmaktadır.  Konuyla ilgili dönüşleriniz olursa her türlü yardımcı oluruz ben MÜSİAD başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak söz alan Sektör Kurulu Başkanı Musa Akgül ise; “Toplantılarımıza devam ederek günümüz teknolojisi elektirikli şarj istasyonları ve GES kurulumları hakkında üyelerimize gerekli sunumları sektör toplantımızda gündemimize alarak sizlere ileteceğiz” dedi.

Toplantı soru cevap ile sona erdi.