Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yönetici ve üyeleri, Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek üretim tesisi BESAŞ’ı ziyaret etti.

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin düzenlediği ‘Dünyanın incisi Bursa siyahı’ konulu ’Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Zirvesi’ için toplanan MÜSİAD üyeleri BESAŞ’ı ziyaret etti. Fabrikayı gezerek, üretim hakkında bilgi alan iş adamları, Bursalıların kaliteli, sağlıklı ve ekonomik ekmek tüketimi konusunda BESAŞ sayesinde şanslı olduklarını dile getirdi. MÜSİAD Genel Merkez Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, “Besaş fabrikasına hayran kaldık. Besaş’ın adına yakışır bir hizmet verdiğini gördük. Ekmeğin ne kadar hijyenik bir ortamda ve kaliteli olarak üretildiğini gözlerimizle gördük. Bursa’da yaşayıp ben de Besaş ekmeği tüketmek isterdim” dedi.

Şirket hakkında konuk heyete bilgi veren Besaş Genel Müdürü Mustafa Bektaş; 5 bant sistemi ve 3 vardiya ile çalışmakta olan fabrikanın günlük üretim kapasitesinin 250 bin civarında olduğunu söyledi. Her yıl Bursa halkına 95 milyon civarında ekmek üretildiğini dile getiren Bektaş, “BESAŞ olarak son bir yılda kalite politikamız çerçevesinde müşteri istekleri doğrultusunda ürün çeşidini arttırma ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Francala, Kepekli ekmek, Çavdar Ekmeği, Ay Çekirdekli Ekmek, Tam Buğdaylı Ekmeği olmak üzere 5 olan ürün çeşidini, 2012 yılı aralık ayı itibariyle 22’ye çıkardık” dedi.

Bektaş, en önemli sosyal projelerden birinin de günümüzün en gelişmiş makine ve teçhizatı ile üretim çalışmalarına başlayan Besaş süt ürünleri tesisi olduğunu belirterek, “Tek vardiyada 30 ton süt işletme kapasitesine sahip olan tesislerde, hedef olarak 3 vardiyada 60-70 ton günlük süt işlenerek, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık yöresindeki hayvancılığı kalkındırmak ve bölgeye iş imkanı sağlayarak bölgenin refahına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Besaş Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da müşteri portföyü her geçen gün gelişen, Bursa’nın her bölgesinden ve her kesiminden talep görmeye başlayan Besaş’ta hijyenik, sağlıklı ve kaliteli hizmeti sürekli iyileştirmeler ile yüksek seviyelere çıkarılmaya çalıştıklarını kaydetti.