Sistem entegratörü firması Netaş, Cezayir’in mobil operatörlerinden ATM Mobilis’in 2G ve 3G transmisyon altyapısının iyileştirilmesi ve radyo frekansı (RF) optimizasyonu çözümlerini içeren proje kapsamında, ilk yıl tutarı yaklaşık 8,6 milyon dolar olan beş yıllık sözleşme imzaladı.

Sistem entegratörü firması Netaş, Cezayir’in mobil operatörlerinden ATM Mobilis’in 2G ve 3G transmisyon altyapısının iyileştirilmesi ve radyo frekansı (RF) optimizasyonu çözümlerini içeren proje kapsamında, ilk yıl tutarı yaklaşık 8,6 milyon dolar olan beş yıllık sözleşme imzaladı. Yıllık kendini yenileyen ve toplamda 5 yıllık bir kontrata bağlanan projenin 30 Kasım 2019’da tamamlanması bekleniyor. Netaş proje kapsamında PIWORKS firmasıyla iş ortaklığı yapacak.

Netaş, operatörlerin mevcut kullandığı altyapı sistemlerini verimli hale getiren ve optimizasyon imkânı sağlayan çözümü sayesinde, etkili altyapı iyileştirmesi gerçekleştirerek operatörün hizmet kalitesini artıracak. ATM Mobilis, proje sayesinde yatırım yapmadan mevcut altyapısını ve GSM ağını daha etkin kullanarak gelir artışı sağlayacak.

1 Aralık 2014 tarihinde başlayan projede, henüz bir ay tamamlanmadan 75 baz istasyonunda yapılan çalışma doğrultusunda temel performans göstergelerinde yüzde 50, işletme giderlerinde ise yüzde 70 oranında iyileştirme gerçekleştirildi.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay 5. yılın sonunda projenin toplam iş hacminin 64,2 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini belirterek “Netaş olarak, ‘Dünya standartlarında çalışan, Türkiye’nin ve bölgenin 1 numaralı sistem entegratörü olmak’ vizyonu doğrultusunda çalışıyoruz. Cezayir’de gerçekleştirdiğimiz bu proje, bölgenin lider teknoloji markası olmak için attığımız önemli bir adım. Netaş; kendi teknolojisini üretme yetkinliğine sahip, mühendislik ve Arge yönü güçlü, dinamik bir yapısı olan benzersiz bir sistem entegratörü olarak faaliyet gösteriyor. Bu özelliklerimiz sayesinde ATM Mobilis’te olduğu gibi katma değeri yüksek, nitelikli ve kompleks projeler için müşteriler Netaş’a güveniyor. Cezayir dışında Bangladeş, Kazakistan gibi yakın coğrafyadaki ülkelerde gerçekleştirdiğimiz projeler var. Bu projeleri önümüzdeki dönemde artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin, bulunduğu bölgede bir teknoloji üssü olması ve kendi teknolojisini ihraç eden bir ülke haline gelmesi için Netaş olarak elimizden geleni yapıyoruz.“ ifadelerini kullandı.