Nilüfer Belediyesi, Antalya’da düzenlenen “İkinci Uluslararası İş ve Meslek Danışmanlığı Kongresi‘nde kalabalık bir heyetle temsil edildi. Konferansta Türkiye’deki iş gücü ve istihdam meselesi ele alındı.

İşsizliğin azaltılması ve planlı bir istihdam için yoğun çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, İş-Kur tarafından Antalya’da düzenlenen “İkinci Uluslararası İş ve Meslek Kongresi”nde temsil edildi. Kongreye Nilüfer Belediye Meclisi üyeleri Beril Ünler, Aysel Okumuş, Rahşan Duygu Tursun, Ferhat Yıldırım, Lütfü Günenç, İnsan Kaynakları Müdürü Nurşen Yakın, İş Ofisi personeli Şükran Amil ve Zuhal Acar katıldı.

İki gün süren konferansta İŞKUR’un yeniden yapılanmasından yürütülen çalışmalar ve sonuçları ele alındı. Konferansta İş-Kur’da göreve başlayan 4 bine yakın iş danışmanının iş ve iş gücü bulmasına yönelik çalışmaları da değerlendirildi. Konferansta ayrıca mesleki kariyer süreçlerinin de yönlendirilmesi, geliştirilmesi, değerlendirilmesi konularında bildiriler sunuldu. Türkiye’de ve dünyada işsizliğin giderek arttığı ve bunun toplumları tehdit eden bir seviyeye yükseldiği vurgulanan konferansta, vasıflı ve vasıfsız iş gücünün artık iyi planlaması gerektiği kaydedildi.

İki gün süren konferansta yabancı bilim adamları da kendi ülkelerinden örnekler sundu. Nilüfer Belediyesi heyeti, edindiği bilgileri önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir toplantıyla ilgililerle paylaşarak durum değerlendirmesi yapacak.