Nurel Medikal, medikal cihazlar ile biyomühendislik ve biyosidal çıktılar gibi yüksek teknolojili ürünler de üretmeyi hedefliyor.

Nurel Medikal Genel Müdürü Nazmi Şentürk, Nurel Medikal’in Kar ailesi tarafından 2004 yılında Nurel Group iştiraki olarak kurulduğunu, tek kullanımlık medikal teknik tekstil ve plastik cerrahi ürünler ürettiğini söyledi.

Nurel Medikal’de 110 çalışan ile üretimi gerçekleştirdiklerini, yeni yılda ise istihdamı yüzde 25 arttırmayı planladıklarını dile getiren Şentürk, 2015 yılında yüzde 100 büyüme hedeflediklerini belirterek, “Ar-ge ve laboratuvar etkinliğimizi güçlendirecek, üretimde otomasyonu arttıracak projelere ağırlık veriyoruz. Bizi geleceğe taşıyacak noktanın ar-ge ve inovasyon olduğunu düşünüyoruz” dedi.

NUREL MEDİKAL’DE HEDEF YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLER

Nurel Medikal olarak faaliyet alanı dışında medikal cihazlar ile biyomühendislik ve biyosidal çıktılar gibi yüksek teknolojili ürünler de üretmeyi hedeflediklerini belirten Şentürk, “Bunun için üniversite ile işbirliği söz konusu. Ar-ge çalışmalarını 5 yıldan bu yana devam ettiriyoruz. Bunun meyvelerini almaya başladığımız bir dönemdeyiz. Euroset ve ANK Healthcare markalarımıza Life7 markamızı ekledik. Ağırlıklı olarak antimikrobiyal ve antiviral özellikler taşıyan ürünler. Life7 markası altında yara bakım grubu ve hijyen grubu olarak 2 ana grupta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlar piyasada aslında fiziksel olarak var olan ürünler fakat etkinlik ve özellik anlamında formulasyonu sayesinde önemli farklılıklar taşıyan ürünler. Piyasada muadil olabilecek ürünler sadece bakteriler gibi tek etkinlik alanına hitap etmektedirler. Diğer önemli bir husus da bizim ürünlerimizin gümüş teknolojisi tabanlı olmamasıdır” dedi.

BAKTERİ VE VİRÜSLERE KARŞI ETKİLİ PROJE

Yeditepe Üniversitesi ile işbirliğinde yapılan projelere de değinen Şentürk, “Bizim Yeditepe Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz antimikrobiyal teknolojisi, hem funguslara, hem bakterilere, hem de virüslere karşı etkili. Dolayısıyla piyasadaki ürünlerden bizim ürünlerimizi ayıran sektörel açıdan çok önemli bir nüans. Yara bakım ve kan durdurucu ürün gamında piyasada dünyanın dev markalarının ürünleri mevcut. Fakat özellik ve etkinlik anlamında bizim ürünümüz antimikrobiyal ve antiviral olmasından dolayı hem enfeksiyonlara neden olan patojenlerle mücadelede hem de akut ve kronik yaraların iyileşmesi, kanamaların durdurulması, etkinlik açısından ilkleri barındırıyor” diye konuştu.