Her demliğe en iyi çayı koymak vizyonuyla hareket eden ve tüketicinin gönlünde haklı bir yer edinen OFÇAY, marka ve patent işlemlerinde 1999 yılından beri birlikte yol aldığı Grup Ofis Marka Patent vekilliği ile Türk Patent Enstitüsü tarafından ‘’Tanınmış Marka’’ olarak tescil edildi.

2012 yılında Grup Ofis Marka Patent vekilliği ile OFÇAY markasının ayırt edici marka özelliği taşıması ve halk nezdinde yaygın bilinirliğe sahip olması gerekçesiyle, markanın Tanınmış Marka statüsüne alınması için TPE - Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunuldu.

OFÇAY markası, TPE tarafından yapılan değerlendirme ve araştırmalar neticesinde tanınmış marka tespiti için gerekli kriterlere sahip olduğu kanaatiyle “Tanınmış Marka” statüsüne alındı.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan yasal süreçle tanınmış marka belgesine sahip olan OFÇAY’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Kasap konu ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:

"1985 yılında çay tekelinin kaldırılmasıyla birlikte çay üretimine başlayarak sektörde ilk özel çay markası olan OFÇAY, 30 yıldır işinde uzman bir kadroyla üretim kalitesinden ödün vermeden sektörün öncü markalarından biri olmayı başarmıştır. Kalite tutkumuz ve çaya olan bağlılığımız OFÇAY’ı tüketicilerin gönlünde hak ettiği yere getirmişken, bu durumun resmi olarak onaylanması ve TPE tarafından "Tanınmış Marka" olma statüsüne taşınması mutluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Ofçay’ın “ayırt edici marka özelliği taşıması” ve “yaygın bilinirliğe sahip olması” nedeniyle tescil edilmesinin gururu sadece bize ait değildir. Bu süreçte bizimle birlikte emek veren herkese teşekkür ederim".