Antbirlik Genel Müdürü Hasan Erdoğan, 10 bin ton pamuğun tarlada kaldığını belirterek, "Pamuğun toplanması halinde 1 liradan satın alınacağını belirtti.

Antbirlik 158 No’lu Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi Mali genel kurul toplantısı Antbirlik depolarında gerçekleştirildi. Mali Genel Kurulda yönetimin 2013-2014 yılı yönetim ve denetim kurulu raporları Antbirlik 158 No’lu Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Cemil Özden tarafından okunarak ibra edildi. Genel kurulda ayrıca divan başkanlığına verilen 10 adet önergede üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. 25 Ekim 2014 tarihinde yaşanan sel felaketinde zarar gören üreticilerin Antbirliğe olan borçlarının bir yıl süre ile faizsiz olarak ertelenmesi ve 3 taksit halinde ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.

YÜKSEK LİF KAYBINDAN DOLAYI 1 LİRADAN ALINACAK

Genel kurulun temenniler bölümünde konuşan Antbirlik Genel Müdürü Hasan Erdoğan, Manavgat’ta yaşanan sel felaketinde zarar gören pamuk üreticilerine geçmiş olsun dileklerini sundu. Erdoğan, Antbirlik olarak ortaklarının mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını, Antbirliğe ve bankalara olan borçlarının yapılandırılabilmesi için üreticilerin mutlaka hasar tespit yaptırıp bunun raporunu ibra etmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, Antalya’da 26 bin 600 ton pamuk rekoltesi beklediklerini ancak sel felaketinden dolayı 3 tonu Manavgat’ta olmak üzere Antalya genelinde 10 bin ton pamuğun tarlada kaldığını söyledi. Erdoğan tarladaki pamuğun toplanması halinde, yüksek lif kaybından dolayı 1 liradan satın alınacağını söyledi.

PAMUK REKOLTESİ DÜŞTÜ

Manavgat Kooperatifinin Mali Genel Kurulu sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Erdoğan, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Koopetatifleri Birliği olarak 2014 yılında 26 bin ton 600 ton pamuk rekoltesi beklediklerini ancak sel felaketi ve yağmurlar nedeniyle 19 Kasım itibariyle 16 bin 200 ton pamuk alabildiklerini söyledi. Manavgat’ta yaşanan sel felaketinde en fazla zararı pamuk üreticisinin gördüğünü belirten Erdoğan, "Manavgat’ta 4,5 ton pamuk rekoltesi beklerken şu ana kadar alınan pamuk miktarı sadece 1.5 tondur. Yaklaşık 3 ton pamuk tarlada toplanmayı bekliyor. Ne var ki ekili alanlar hala su ve çamur halinde" diye konuştu.

Birinci sınıf pamuğun 1,7 liradan alındığını, ortalama fiyatın ise 1,64 lira olduğunu belirten Erdoğan, Yaşanan sel felaketi sonrası pamuğun lif kaybının yüksek olması nedeniyle bundan sonra gelecek pamuğun 1 liradan alınacağını sözlerine ekledi.