Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), Türk sivil havacılık şirketi Onur Air’e Part-145 sertifikası verdi. Onur Air böylece Avrupa Birliği ülkelerindeki havayollarının Airbus A320/A321 uçaklarına bakım hizmeti verebilecek.

Yolcu taşımacılığı hizmetinin yanı sıra Atatürk Havalimanı’nda yer alan 23 bin metrekare kapalı alana sahip hangarında hem kendi filosundaki uçaklara hem de diğer havayollarına bakım hizmeti de veren Onur Air, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) ‘Part-145 Uçak Bakım Sertifikası’ aldı. Bakım merkezi ve hangarı bulunan tek Türk özel havayolu olan Onur Air, Part-145 sertifikası ile Avrupa Birliği ülkelerinde tescilli ve bu ülkelerdeki havayollarında uçan Airbus A320/A321 uçaklarının üs bakımları ile uçak, uçak parçası ve komponentlerinin bakım, onarım ve modifikasyonunu kendi bakım hangarında ve atölyelerinde yapabilme yetkisi elde etti.

Dünyanın en büyük Airbus A320/A321 uçak filosu Avrupa Birliği ülkelerinde bulunduğundan Onur Air Part-145 yetkisiyle birlikte, küresel ölçekte en büyük Airbus A320/A321 bakım pazarına da hizmet verebilir duruma geldi.