Ordu’da yatırımcı ve müteşebbislere yatırım yapabilme, Ordu’nun ekonomik yönden gelişmesine, işsizliğin azalmasına büyük bir imkan ve fırsat sağlayacak olan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) yer sorunu çözüme kavuşuyor.

Ordu 2. Sanayi Bölgesi’nin yer sorununun çözüme kavuşturulması için yoğun çaba sarf eden Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir heyet Ordu’ya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen heyetle Valilik Toplantı Salonu’nda bir toplantı gerçekleştiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Organize Sanayi Bölgesinin Ordu ili açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 2. Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nin inşa edilmesi halinde sanayici ve yatırımcıyı bölgeye çekmiş olacaklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, “İlimizde yatırım yapmak için bizlerden yer ve arsa talebinde bulunan çok sayıda müteşebbisimiz var. Bu müteşebbislerimize ilimizde yatırım yapabilmeleri için imkan sağlamak için çabalıyoruz. Bunun içinde Ordu 2. OSB’nin yer sorununun aşılması ve bir an önce hayata geçirilmesi için girişimlerimiz oldu. Değerli Bakanlık yetkililerimizden de bir an önce Ordu 2. OSB yeriyle ilgili sorunların aşılmasında bizlere yardımcı olacaklarını ümit ediyorum. Ordu 2. OSB’nin yer sorununun halliyle birlikte bir çok işsiz insanımızın iş sahibi olmalarına, ekmek yemelerine vesile olacaklardır” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen heyet, Valilikteki toplantının ardından Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılacağı Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’ne giderek, yerinde incelemelerde bulundu.

Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılacağı yer üzerinde incelemelerde bulunan Bakanlık heyeti, yerle ilgili hazırlayacakları raporu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacak.