Karaman merkez Üçkuyu köyünde “Organik Arıcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 120 adet organik arılı kovan ve malzemesinin dağıtımı yapıldı.
Vali Murat Koca, Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztirayaki, organik arı kovanları ve organik arıcılık yapılan bölgede incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında heyete bilgiler veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki;
“İlimiz coğrafi ve topografik yapısı, orta yayla özelliği ve 1700-1800 m rakıma varan zengin ballı bitki florası ile arıcılığa çok elverişli bir konumdadır. İlimizde 2012 yılı itibariyle Arıcılık kayıt Sistem ine(AKS) kayıtlı 39.633 arılı kovan mevcut olup yıllık ortalama 640 ton bal üretimi yapılmaktadır.
İlimizin bu potansiyelinin yanında organik arıcılık için uygun olan Sarıveliler İlçemiz ile birlikte merkez İlçe Üçkuyu köyümüzde “ Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” ni uygulamaya koyduk. Proje kapsamında Sarıveliler İlçemize 80 adet ve Üçkuyu köyümüze de 120 adet organik arılı kovan ile birlikte toplam 200 adet arılı kovan ve diğer malzemelerini bedelsiz olarak teslim ettik. Projemiz için Bakanlığımız Bitkisel Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü Organik Tarım Birimince sağlanan toplam 75.688 TL kaynak kullanılmış olup elde edilecek organik balların yaklaşık 8 bin TL tutarındaki sertifikasyon giderleri de ilgili bütçeden karşılanacaktır” dedi.
Üçkuyu Köyündeki organik arılı kovanların incelenmesinin ardından organik bal üretimi yapılacak olan bölge gezildi.