Uzun bir süreden beri konuşulan ve biran önce hayata geçirilmesi istenen Karaman Organize Hayvancılık Bölgesi ile ilgili olarak büyük bir adım atıldı.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Karaman Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) olarak adı değiştirilen organize hayvancılık bölgesinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 24 Ocak 2013 tarihinde onaylandığını söyledi.  
Elvan, Yeşildere Belediyesi, Yeniağıl ve Tekkeağıl Mevkii'nde yaklaşık 250 hektar büyüklüğünde bir arazinin yatırım için ayrıldığını belirterek bu bölgede süt ve damızlık düve üretimi amacıyla TDİOSB içindeki işletme büyüklükleri değişmekle birlikte toplam 5.250 sağmal/baş, toplamda 13.000 sığır/baş kapasitede olacağını vurguladı. 
Elvan, Karamanda hayvancılık sektörüne yaptırım yapmak isteyen müteşebbislerin önünün açılacağını ve yatırımcıların yatırım yaptığı sektörü daha iyi tanıyabileceklerini dile getirerek böyle bir yatırımın yapılmasının tarıma dayalı sanayisi önde olan Karaman İlimizin tarımsal potansiyelini daha da hareketlendireceğini belirtti.

Kurulmasında büyük yarar bulunan hayvancılık organize sanayi bölgesi getirileri ile süt işleme tesislerinin ihtiyacı olan sütlerin ilimiz sınırları içerisindeki hayvancılık işletmelerinden temin edilebileceğini,  Karaman ekonomisine önemli katkılar sağlayarak  dünya standartlarına ulaşma yolunda kayda değer adımlar atılmış olacağını sözlerine ekledi.