Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, yatırım hizmet ve faaliyetlerden oluşan brifingi basın mensupları ile paylaştı.

Karaman OSB Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen basın toplantısına, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, OSB Meclis Başkanı Mehmet Yurtbaş, OSB Başkan Yardımcısı Süreyya Peker, işadamları ve gazeteciler katıldı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın yaptığı açıklamada, OSB’de faaliyette olan parsel sayısının 96’yı bulduğunu belirtti. Boynukalın, inşat durumunda olan parselleri 15 olarak açıklarken, üretime ara veren parsel sayısını da 13 olarak açıkladı. 

Tahsis edilip kullanılmayan 69 arsa var

Ayrıca tahsis edildiği halde kullanılmayan 69 arsanın ise geri alınacağı ifade edildi. Yatırımcılara tahsis edilen arsalar için yatırım süresi tanındığı ve bu süre içersinde yatırım yapılmadığı taktirde arsaların OSB uhdesine alınacağı alınan bilgiler arasında.

Elektrik’te 2012 yılında toplam 30 bin m2 kablonun yer altına alındığını, bu çalışmaların tamamının yıl sonu itibarı ile de tamamlanacağını kaydeden Boynukalın, ayrıca su çalışmalarında terfi hattı projesinin de tamamlandığını söyledi.

OSB’de Meslek Lisesi, Kreş yapımı ve 112 Acil Hizmet, artırma tesisi, yol, arsa ve iş geliştirme merkezi İŞGEM çalışmalarının da yürütüldüğünü belirten Boynukalın, OSB’de fabrikaların giderek büyüdüğünün de altını çizdi.

Fabrikaların özellikle son aylarda işçi bulmakta biraz zorlandığını belirten Boynukalın istihdama yönelik faaliyetlerin de devam ettiğini açıkladı. OSB Başkan Yardımcısı Süreyya Peker’de Türkiye çevreci örnek bir OSB olarak çalışmaları da hassasiyetle sürdürdüklerini ilave etti.