GAZİANTEP (AA) -  Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata, her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını bildirdi. 

Nakıboğlu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliği değerlendirdiği açıklamasında, bu yönetmelikle OSB'lerin rahat bir nefes aldığını belirtti. 

Nakıboğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'la bir araya gelerek sanayicilerin sorunlarını anlattıklarını vurgulayan, "Bugün de Resmi Gazete'de yayımlanarak OSB'lerde yapılaşma oranlarını belirleyen ve 0,55 olan TAKS'ı (Taban Alanı Katsayısı) 0,70’e yükseltildi. Bakanımız Fikri Işık'ın büyük gayreti ve desteği ile OSB'ler rahat bir nefes aldı. Buradan Sayın Bakanıma ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına Türkiye’de ki tüm sanayiciler adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu değişiklikle bugüne kadar kendilerine tahsis edilen sanayi parsellerinin azami yüzde 55'ine tesis kurabilen yatırımcıların, bugünden itibaren taban alanı olarak parselin yüzde 70'ini kullanabileceklerini belirten Nakıboğlu, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sanayide de hızla büyüdüğünü dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu karar daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracata her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. OSB alanları azami verimlilikte kullanılacak. OSB'lerin cazibesi artacak ve 2023 ekonomik hedeflerimizin gerçekleşmesine önemli katkıda bulunacak. Amacımız devlet millet işbirliğini daha da geliştirerek ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine yükseltmek."