ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, kamu alımlarında Sanayi İşbirliği Programı'nın (SİP) iyi yönetilmesi durumunda dış ticaret açığının büyük bölümünün kapanabileceğini belirtti.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda "Kamu Alımlarında SİP Etkinleştirilmesi Konferansı"na hazırlık kapsamında medikal sektörüne ilişkin çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, SİP usul ve esaslarının belirlendiği yönetmeliğin sektöre getirdiği yenilik ve fırsatlar değerlendirildi.

Aydın, dünya uygulamalarından örnekler vererek, yerli firmaların yapabilecekleri işlerin hiçbirinin yabancı firmalara verilmediğine dikkati çekti. SİP ile beraber Türkiye'de de benzer bir yöntemin hayata geçirildiğini aktaran Aydın, "SİP iyi yönetilirse dış ticaret açığımızın büyük bir bölümü kapatılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Programın savunma sanayisinde yıllardır uygulandığını dile getiren Aydın, "Uygulamanın bütün alımlarda yapılaması için uğraşıyoruz. Sağlık sektöründe satın alma ihalelerinde bu uygulamayı kullanmamız lazım. Bu sayede Türkiye'ye teknoloji transferi olmaya başlayacak. Burada yapılamayan bazı cihazlar da ülkemizde yapılabilir hale gelecek" ifadelerini kullandı.