Bursa’da, tavuk pazarında satılan otomobil fiyatına güvercinler ilgi odağı oluyor. Çeşidine, türüne, özelliğine ve rengine göre fiyatı değişen güvercinler 20 liradan 15 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi’ndeki pazar yerinde kurulan tavuk pazarında otomobil fiyatına satılan güvercinler şaşırtıyor. Güvercin tutkunlarının akın ettiği pazarda güvercinler yaptıkları şovlarla da dikkat çekiyor.

Güvercin satıcısı Mustafa Yoldaş, güvercin fiyatlarının geçen yıla göre düşük olduğunu belirterek, “Bursa oynarı güvercinler 20 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. Çok güvercin meraklısı geliyor. Güvercinlere büyük rağbet var. Geçen yıl fiyatlar daha iyiydi, bu yıl biraz düştü. Piyasa bozuk, işler yok” dedi.

MARDİNLER 1 MİLYARA ALICI BULUYOR

Güvercin satıcısı Ahmet Karaman ise, güvercin fiyatlarının boyları, paçalarına, renklerine göre değiştiğinin altını çizerek, “Mardinler 100 liradan 1 milyara kadar satılıyor. Kelebeklerde de 10 lira ile 150 lira arası değişiyor. Bu, kuşun rengine, duruşuna göre değişiyor. Genellikle taklacı kuşlar rağbet görüyor. Ne kadar çok faz takla atarsa fiyat ona göre yükseliyor. Rengi kötüyse, takla atmıyorsa fiyatı düşüyor. İnsanları hobileri değişik, kimi balık tutuyor, kimi ava gidiyor, kimi de güvercinlerle ilgileniyor” diye konuştu.

OTOMOBİL FİYATINA GÜVERCİN

Çocukluktan beri güvercinle uğraştıklarını ifade eden Özgür Sarıçiçek de, “Fiyatlar türüne, çeşidine, özelliğine göre değişiyor. Kepezler 100 lira, kebaplar 2-3 bin liradan satılıyor. Çeşidine, türüne, özelliğine göre 20 liradan 15 bin liraya kadar kuş var” diye konuştu.