Yeni düzenlemeyle tekrar kredi kartına 4 taksit yapmaya başlayan kuyumcuların yüzü gülüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla taksitli altın satışları başladı. Kuyumculuk sektöründe yeni düzenlemeyle birlikte satışlar arttı. 4 taksit imkanı ile birlikte satışlarda yüzde 30 artış beklediklerini dile getiren Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Altında taksit döneminin kaldırılması büyük bir yanlıştı. Tekrar gündeme gelmesi bizler için iyi oldu. Şubat ayında bu taksitlendirme geri alınınca satışlarımızda yüzde 70 düşüş yaşanmıştı. Şimdi 4 taksit imkanıyla işlerimizde büyük bir artış olacak" dedi.

KREDİ KARTI DÜĞÜNCÜLERİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Genellikle kredi kartına taksitle alışverişi tercih eden vatandaşların evlenecek gençler olduğunu ifade eden Altıkardeş, "Gençler, pırlanta ya da tek taş gibi ürünlerle evlilik teklifi yapmak istiyor. Bu ürünlerin de fiyatları da 2 bin 500 lirayı buluyor. Onlar için kredi kartına taksit cazip. Düğün alışverişi yapmak isteyen aileler de yüksek meblağın hepsini bir seferde ödemekten kaçıyor. 12 ay taksit onlar için iyiydi. Onların da bizim de yüzümüz gülecek" dedi.

"TAKSİT İMKANINI 12 AYA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ"

Kredi kartını nakde çevirmek isteyen müşterilerin çeyrek altın ve cumhuriyet altını gibi ürünleri tercih ettiğini belirten Altıkardeş, "Artık kredi kartı ile yatırım için alışveriş yapan vatandaşlar da var. Hükümet tarafından bizim adımıza hazırlanan süreçte, oda olarak denetlemelerimiz olacak. Nakde çevirmeye çalışan müşteriler ya da kuyumcular sıkı bir şekilde denetlenecek. Denetlemeler sonunda bu işin gerçek alışveriş için olduğunu gördüğümüz zaman bu 4 aylık taksidin 12 aya çıkarılmasını isteyeceğiz" diye konuştu.