Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ’patent bilinçlendirme’ projesi kapsamında ilk toplantıya ev sahipliği yaptı.

Bursa OSB’deki firma temsilcileri ile işyeri sahiplerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdür Vekili Şenol Baysal, "Organize sanayi bölgesi ve bakanlığımızın bir çalışması olarak ilimizde patent konusunda firmaları bilinçlendirmek, özendirmek ve teşvik etmek, Bursa ilindeki patent sayısını arttırmak amacıyla bu bilinçlendirme toplantısı yapılmaktadır. İlimizde bulunan 13 OSB ve 8 Islah OSB’de bu çalışmalar yürütülecektir. Bursa OSB’de yapılan, bu çalışmanın ilkidir" diye konuştu.

Toplantıda, Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez Patentin sivil toplum boyutu hakkında, Elektronik Mühendisi Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya sanayi patentle buluşuyor konusunda faydalanma yolları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmacıların sunumlarının ardından geçilen soru cevap kısmında ise, katılımcılar patent, faydalı model gibi konular hakkında bilgi aldı.