Profil A.Ş’nin 2011 yılında piyasaya sunduğu aftermarket markası PRS, Uzakdoğu otomobil markalarından Toyota, Hyundai ve KIA içinde Aftermarket parçalar üretmeye başladı. Yeni markaların eklenmesiyle PRS’nin Aftermarket parçalar ürettiği marka sayısı 21’e yükseldi.

Yarım asra yaklaşan tecrübesiyle otomotiv devlerinin tercih ettiği Profil A.Ş, PRS (Profil Rot ve Süspansiyon sistemleri) markasıyla 2011 yılında girdiği Aftermarket (yenileme) pazarında da sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Profil A.Ş Ticari Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, 2011 yılından beri PRS markasıyla binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z- rot ürünlerini Aftermarket pazarına sunduklarını belirtti. Yemenici, PRS markalı Aftermarket ürünlerini iç piyasanın yanı sıra 5 kıtadaki 21 ülkeye daha ihraç ettiklerini vurguladı.

10 BİN ÇEŞİT ÜRÜN RAFLARDA

Farklı marka ve modeller için geliştirdikleri 10 bin dolayında ürün gamına sahip olduklarını kaydeden Yemenici, 5 markayla başladıkları Aftermarket parça üretiminin 21markaya çıktığını söyledi. PRS markasıyla bugüne Audi, Volvo, Volkswagen, Alfa Romeo, Opel, Peugeot, Ford, Renault, Fiat, kadar Mercedes, Lancia, Skoda, Chevrolet, Citroen, Dacia, Mazda, Seat, Nissan’a Aftermarket parçalar üretildiğini vurgulayan Yemenici, “Şimdi de Toyota, Hyundai ve KIA için üretime başladık” dedi.

PRS markasıyla pazara sundukları parçaların yüzde yüz yerli üretim olduğunu vurgulayan Emre Yemenici, “Ham maddeyi tesislerimizde işleyip mamul madde haline getiriyoruz. Ürettiğimiz her parçada Türk mühendis ve işçisinin alın teri ve emeği var. Uzakdoğu’dan parça ithal edip Türkiye’de ambalaj yapmıyoruz. Tam tersine Türk ürünlerini ihraç ediyoruz” dedi.