Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye, kablolara uygulanan “yanma testleri” kapsamında bir ilke daha imza attı.

Prysmian Group Türkiye bünyesindeki Malzeme Teknolojileri Deney Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından, TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı” akreditasyon sertifikasıyla tescillendi. TÜRKAK tarafından verilen sertifika, Prysmian Group Türkiye laboratuvarında ‘yanma testleri’ konusunda gerçekleştirilecek olan deney sonuçlarının uluslararası geçerliliğe sahip olduğunun simgesi niteliğini taşıyor.

Teknolojideki gelişmeleri yakından izleyerek geliştirdiği yenilikçi ürünleri ve yatırımlarıyla, 50 yıldır Türkiye’nin endüstrileşme sürecine önemli katkılar yapan Prysmian Group Türkiye, 2012 yılında Türk kablo sektörüne kazandırdığı “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir” girişimi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu girişimin devamı olarak Prysmian Group Türkiye, bünyesindeki donanımlı laboratuvarında gerçekleştirdiği ve kablonun yangın altında performansının ölçüldüğü yanma deneylerinde bulduğu sonuçların doğruluğunu ve güvenilirliğini, Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) tescilletti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prysmian Group Türkiye Malzeme Teknolojileri Müdürü Alaettin Şenkaya, “Bünyemizdeki laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz yanma testleri sonuçlarının, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen sertifika ile teknik yeterliliğimizin tescillenmesi bizim için gurur verici. Prysmian Group Türkiye olarak, “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir” girişimimizin devamı niteliği taşıyan bu uygulamaların altında, hem maddi hem de manevi olarak çok büyük bir emek var. 2011 yılından hayata geçirilen “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuz çerçevesinde çalışmalarımızı somutlaştırdığımız bu adımla amacımız; Türkiye’de kablo sektörünün kalite standartlarını yükseltmek ve Türkiye’nin dünya çapındaki prestijini artırmak” şeklinde konuştu.

Prysmian Group Türkiye, aldığı sertifikayla Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Türk kablo sektöründe en çok aranan özellik olarak bilinen “yanma testleri” üzerinden geçer not aldığı TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon belgesi, 6 farklı kategoride yapılan zorlu testlerden alınan sonuçların doğrultusunda, 4 yılda bir yenilenmek ve her sene denetlenmek suretiyle bu konuda tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Türk Akreditasyon Kurumu (Türkak) tarafından veriliyor. Prysmian Group Türkiye Laboratuvarları yanma testlerini uluslararası standartlara göre “alev iletmeme”, “alev altında işlevini sürdürebilme”, “duman yoğunluğu”, “yandığında zehirli gaz salınımı olmaması” kriterleri üzerinden yapıyor.