GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini bildirdi.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin başta yaş sebze ve meyve olmak üzere önemli gıda ihracatı yaptığı Rusya'nın son günlerde ekonomik sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

Doğal kaynak zengini ülkenin ambargodan ve petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra ciddi sorunlarla karşılaştığına dikkati çeken Bartık, "Rusya'daki kriz ilk bakışta ihracatçı firmalarımız için olumsuz gibi görünse de bunu fırsata çevirmek için çalışmalıyız. Çünkü Rusya bizim için iki günlük ya da iki yıllık pazar değil" ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü adına Rusya Merkez Bankası'nın faizleri yükselttiğini, bunun da rublenin ateşini söndüremediğini ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntı ne zamana kadar sürer bunu kestirmek kolay değil. Rusya Devlet Başkanı Putin, 'ülkesinin iki yıla kadar bu krizden kurtulacağını' belirtti. Bu süre içinde bizim Rusya ile ekonomik ilişkilerimizi daha da artırmak için kolları sıvamamız gerekiyor. Biz oda olarak daha önce Erbil'e ticaret ofisi açmıştık, aynı şekilde Rusya'ya da ticaret ofisi açmayı planlıyoruz. Bu ofis aracılığıyla Gaziantepli iş adamlarımızın Rusya ile ilişkilerini artırmak istiyoruz."

Gaziantep ile Rusya'nın ticari ilişkilerinin bu ofis aracılığıyla daha da artacağına işaret eden Bartık, Gaziantepli iş adamlarının kritik pazarları fırsata çevirmeyi iyi bildiğini vurguladı.