Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi’nce açılan kursa katılan ev kadınları, süs eşyası olarak kullanılabilen meyve görünümlü hoş kokulu sabunlar imal ediyor.

Halk Eğitimi Merkezi’nin ilçede ilk kez açtığı "sabundan hediyelik eşya yapımı kursu" ev kadınlarından ilgi gördü. 30 ev kadını, hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal sabundan çeşitli süsler yapıyor. Bu işle aile bütçesine katkı sunmak isteyen kursiyerler, yaptıkları ürünleri pazarlamak için harekete geçti.

Kurs öğretmeni Saliha Uzun, “Doğal araç ve gereçlerden yararlanarak sabundan süs eşyası olarak kullanılabilen, hoş kokulu değişik meyveler üretiyoruz. Kursiyerler bunların satışından gelir sağlıyor. Bunun için bu ürünlerin satılacağı pazarlar bulmalıyız. Bir kaç yerle anlaştık, sipariş aldık. Satış yapmak isteyen arkadaşlarımız yapacak" dedi.

Fatma Göç adlı kursiyer ise, sabun hamurundan elma yaptığını belirterek, "Ben Edirne’ye gittiğimde hep merak ediyordum, su sabunlar nasıl yapılıyor diye. Sonra bu kursun burada açılacağını duyunca sevindim ve hemen kursa katıldım. Hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz, hem de güzel hediyelik süsler yapıyoruz. Yaptıklarımızı satmak istiyoruz” diye konuştu.