ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezince açılan kursa katılan ev kadınları, doğal araç ve gereçlerden yararlanarak, süs eşyası olarak kullanılabilen meyve görünümlü hoş kokulu sabunlar üretiyor.

Halk Eğitimi Merkezinin ilçede ilk kez açtığı "sabundan hediyelik eşya yapımı kursu", özellikle ev kadınlarından ilgi gördü.

Kursa katılan 30 ev kadını, hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal sabundan kısa zamanda el becerileriyle değişik işler ortaya çıkarıyor. Kursiyerler sabuna adeta bir heykeltıraş gibi şekil veriyor.

Eğitmen Saliha Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev kadınlarının, doğal araç ve gereçlerden yararlanarak sabundan süs eşyası olarak kullanılabilen, hoş kokulu değişik meyveler ürettiğini, bunların satışından aile ekonomilerine gelir sağladığını söyledi.

Gelibolu'ya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) geldiğini belirten Uzun, "Bu kurs bana terapi gibi geldi. Kursa katılan arkadaşlarımız da aynı görüşte. Özellikle sabunu hamur gibi yoğurmak bizi rahatlatıyor" dedi.

Uzun, sabunu önce rendeleyip hamur haline getirdiklerini, daha sonra şekil vererek boyayıp vernik attıklarını dile getirdi.

Aile bütçesine katkı yapmak isteyenlerin bu işten para kazanabildiğini anlatan Uzun, "Daha geniş pazar arayışlarımız sürüyor. Birkaç yerle anlaştık, siparişlerini aldık" diye konuştu.

Kursiyerlerden Nursen Çan da emekliye ayrıldıktan sonra bu işlere yoğunlaştığını bildirerek, adeta sabuna hayat verdiklerini ifade etti.

Fatma Göç ise kurs sayesinde boş vakitlerini değerlendirip hediyelik süs eşyası yaptıklarını belirtti.